Home » Dortmund og Norge skjelver

Dortmund og Norge skjelver

by Thure Lindhardt

Toppscoreren med hofteskade bør savnes av klubben hans Borussia Dortmund, men også av det norske uttaket i kampen om kvalifiseringen til VM 2022.

Borussia Dortmunds stjernespiss Erling Haaland mangler for «Noen uker», kunngjorde treneren hans fredag, et slag for den tyske klubben og for det norske utvalget, begge veldig avhengige av spissen. «Han har en hofteskade som hindrer ham i å spille«Hans retur vil ta tid»litt tidDet sa BVB-trener Marco Rose på en pressekonferanse. 21-åringen spilte hele møtet med Dortmund onsdag under det store nederlaget mot Ajax Amsterdam i Champions League (4-0). «Det er på tide å fokusere på helbredelsen min. Jeg kommer sterkere tilbake!Haaland startet på Twitter og ledsaget meldingen med et bilde der han takket publikum.

Spissens fravær er dårlige nyheter for den tyske klubben, for tiden toer i Bundesliga, bare ett poeng bak de bayerske ligalederne. Med 9 mål denne sesongen deler han ledelsen på Bundesliga-scorerlisten med sin Bayern-kollega Robert Lewandowski. Hans utilgjengelighet forårsaker treneren hans en hodepine, som mangler et reelt alternativ til denne posisjonen: han alene representerer nesten en tredjedel av alle Dortmund-mål i Bundesliga denne sesongen. Selv med 4 assists på kontringen hans, er han fortsatt klubbens beste pasningsspiller.

SE OGSÅ – Erling Haalands første hattrick i Bundesliga

Norge truer med å lide

Nordmannen gikk nylig glipp av tre konkurransekamper med en lårkontusjon, men var tilbake i startelleveren i midten av oktober. Han nyter godt av en frigjøringsklausul i kontrakten ved slutten av inneværende sesong og er allerede ettertraktet av de største europeiske klubbene, spesielt i England og Spania. Det er også et slag for det norske landslaget, som må spille to kamper 13. og 16. november (mot Latvia og deretter Nederland), som er avgjørende for deltakelsen i VM 2022.»Jeg snakket med Dortmund og Erling, og poenget er at han holder seg unna landslagssamlingen– Det sa Ola Sand, den foretrukne legen, til det lokale NTB-nyhetsbyrået. «Det er en skade som tar tid å lege. Det er minst tre til fire uker, kanskje mer«Norge, som ikke har spilt en stor internasjonal konkurranse siden EM 2000, ligger for øyeblikket på andreplass i gruppe G, to poeng bak Nederland og to poeng foran Tyrkia.

You may also like

Leave a Comment