Home » Døtre og thio tandem familiebedrifter er på vei i en ny retning

Døtre og thio tandem familiebedrifter er på vei i en ny retning

by Gunnar Garfors

Teknisk utstyrsselskap Ivabalt ønsker fornyelsen velkommen til høsten. Monika Tarvydyt, som står i spissen for familien og som kom inn i familiebedriften sammen med Irmantas Tarvydys, har gjennomgått en endring som ytterligere styrker hennes mangeårige erfaring og hennes sterke posisjon i markedet.

Fra ineidia og aktiv jente til administrerende direktør

Monika Tarvydyt, administrerende direktør i Mons Ivabalt, var allerede involvert i det sosiale livet i skoletiden: hun var arrangør av ulike ungdomsinitiativer, gjennomførte praksisplasser ved private og offentlige monumenter og begynte etter endt utdanning en karriere innen investeringsbank i London og jobbet senere. i et venture-kapitalfond, hvor han investerte i lovende oppstartsbedrifter.

Bilde :: 1 høyre

Jeg har hatt muligheten til å jobbe med ulike selskaper innen mitt felt, fagfolk, innovatører, C-nivå ledere som utvilsomt har bidratt til utviklingen av min personlighet. Men jeg har alltid visst at jeg i fremtiden ville realisere meg selv i hjemlandet mitt, sier M. Tarvydyt.

I løpet av årene i Litauen og stillingen som administrerende direktør for Ivabalts, hadde M. Tarvydyt muligheten til å bruke sin kunnskap og erfaring og også bidra til positiv endring. På spørsmål om det ikke var skremmende å gå i virksomhet og ta på seg slike ansvarsposisjoner, nølte Monika aldri: Hun var aldri redd for ansvar, tvert imot, det oppmuntret henne til å forbedre seg enda mer.

Beslutningstaking, initiativ, teamledelse, kommunikasjon med partnere og kunder gir mening for meg. For meg ser familiebedriften ut til å være et av de mest lovende alternativene, derfor vil jeg fullføre oppgaven min om familiebedriftsarv mens jeg fortsatt studerer, når selskapet skal overleveres til andre generasjon mellom deres far og datter, sier M. Tarvydyt.

Monikas beslutning om å returnere var utvilsomt skuffende for henne også, sa Ivabalt, administrerende direktør og administrerende direktør Irmant Tarvyd.

Jeg har tre døtre og jeg vil se dem alle i familiebedriften. Monika er pensjonist og utdannet fra ulike organisasjoner, så hennes ankomst til Ivabalt var et stort løft for meg. Noen ganger er endring uunngåelig, så det kommer en tid i enhver virksomhet når halen må ta over. det er hyggeligere når barn gjør det, sier I. Tarvydis.

Som klageren observerer, tvilte han aldri på datterens evner, men ga innrømmelser bare fordi datteren hans, lederen av Ivabalts, aldri var lykkelig.

Jeg har nettopp sagt til Monika at det er en ting å ha et høyt embete og å jobbe for en annen er en helt annen. Lederen er ansvarlig for alt: ansattes velferd, bedriftsprosesser, transaksjoner, suksesser og fiaskoer, gevinster og tap. Selv om min datters virksomhet i vest er veldig forskjellig fra den i Litauen, gjør Monika jobben sin feilfritt. Et av deres mål er å endre vår offentlige holdning til økonomien, for å vise at det ikke er en dårlig ting, tvert imot et selskap som skaper arbeidsplasser, betaler skatt og ikke er lønnsomt, sier administrerende direktør i Ivalbalts.

Fjerner raskt den rådende stereotypen

En av familiebedriftens kampfeller, M. Tarvydyt, er fortsatt den rådende stereotypen om at EU-kvinner og lederstillinger i landbruket er uforenlige.

Det er ingen hemmelighet at det er færre kvinnelige ledere enn menn rundt om i verden, og at Litauen er en av de ledende kvinnene i lederstillinger. Stillingen min er imidlertid ikke ny ettersom jeg måtte lede flere forskjellige organisasjoner under oppholdet i utlandet: Jeg var president i Bocconi University Student Counseling Club, senere styremedlem i Bocconi Alumni Association i London og medlem av LCLC-styret i den litauiske profesjonelle klubben i London. Så jeg måtte ikke bare lede team, men også jobbe med selskaper som har mange års ledererfaring i ulike bransjer, sier M. Tarvydyt.

Bilde :: 2 igjen

Irmantas Tarvydis legger ikke skjul på: reaksjonen til både kokkene og selskapets ansatte var svært forskjellig, men ikke bare vårt team, men også våre partnere og forretningskunder stolte på ledelsen og evnen til å lede raskt.

I enhver jobb må et medlem av begge kjønn ta plass under solen på jobben. Monika kom med mange ideer, mye penger og ønsket om å vokse med selskapet. Det viser hun med arbeidet sitt helt fra starten. Det er ingen spesialitet for menn eller kvinner i disse dager. Hvis du er en god spesialist på feltet ditt, spiller det ingen rolle hvilket kjønn du har, sier Tarvydis.

Jeg tror kvinner naturlig har mer empati enn menn, så det er lettere å oppfatte følelser, forutse mulige konflikter, noe som for eksempel har mange fordeler i forhandlinger. Jeg håper veldig at jeg gjennom mitt eksempel kan puste inn andre kvinner og ikke være redd for å forfølge drømmene sine, være modige og tro at de kan utmerke seg på alle områder, sier M. Tarvydyt, som ikke er ute av stereotypien, men har flere fordeler.

Etterlengtede endringer

Selv om M. Tarvydyt kun har vært selskapets administrerende direktør i relativt kort tid, kan man allerede se positive endringer hos Ivabalt.

Hovedretningen i arbeidet mitt er utvikling av strategiske mål, prosjekter for 1 og 3 år, indikatorer som vi måler suksess etter, foredler vår misjon, visjon, effektiviserer prosesser, anvender innovative arbeidsmetoder og verktøy. Jeg legger ikke mindre vekt på dannelsen av hele teamet, fordi bare mulige selskaper, spesialister på sitt felt, kan implementere endringer og oppnå resultater. For å utvide kompetansen til våre ansatte har vi invitert erfarne spesialister og ledere fra ulike områder til teamet, sier M. Tarvydyt.

Ifølge Panekovs er fokuset på et motiverende arbeidsmiljø: en handlingsplan for internkommunikasjon som utvikles sammen med de ansatte i fjernsesjoner, bidrar allerede til å skape en smidig informasjonsutveksling og få til en positiv kulturendring.

Vi konsentrerer oss om hvordan den ansatte har det på arbeidsplassen sin, hvilke følelser de lever med og hvordan de generelt håndterer dem. Når den ansatte føler seg meningsfull og motivert, blir kunden mer fornøyd, kjøper tjenester og produkter og genererer inntekter. Jeg kan allerede se at vi kommuniserer mer åpent med hverandre, med respekt, vi er ikke redde for å høre og gi tilbakemeldinger. For å motivere våre ansatte og for å delta aktivt i felles aktiviteter, arrangerer vi arrangementer for å styrke teamsamholdet, sier M. Tarvydyt.

Sannsynligvis den største transformasjonen i Ivabalt fant sted innen service og salg. Med implementeringen av et sentralt feilregister som lar deg se hvordan og hvor dine mekanikere jobber, hvilke problemer de løser, hvilke kunder de besøker, har effektiviteten av tjenestene deres økt slik at våre kunder definitivt vil føle merverdien.

Det Monika oppnådde på kort tid er det I. Tarvydis kaller en stor seier. Når ungdommelig maksimalisme og erfaring kommer sammen, kan gode resultater oppnås.

Ideene implementert av Monika effektiviserte ikke bare selskapets prosesser, men endret også tankegangen til de ansatte. Mens tidligere fortsatt fulgte mange prinsippet om at de bare må komme på jobb for å få lønn, er de fleste i dag interessert i en jobb fordi lønnen deres avhenger av det, sier Ivabalts administrerende direktør.

Ifølge I. Tarvydis spiller Monikas alder og ungdom en viktig rolle i transaksjonen og samarbeidet med kundene.

Vi opplever en endring i Litauen. unge mennesker kommer og den yngre generasjonen erstatter den eldre generasjonen. Det sier seg selv for Monika at det under forhandlingene er lettere å kommunisere med ungdom med lignende innhold, samtidig som arbeidet mitt er nyttig for kommunikasjon med den eldre generasjonen. Å ha Monik ved sin side er en stor fordel for oss, sier sjefen til Ivabalt.

Monika på sin side forsikrer at hun ikke kan tenke seg en bedre og mer pålitelig forretningspartner enn faren: Jeg vet at om nødvendig vil jeg alltid la ham gi meg råd og spise om ulike temaer. Selv om dette til tider blir en heftig debatt, kan ulike erfaringer og tro hjelpe oss med å finne den beste løsningen.

moderne endring ville vært utenkelig uten digitalisering

Den konsekvente overgangen til digitale teknologier i landet er et av hovedmålene til M. Tarvydytis og hennes. I disse tider med innovasjon er landbruket, som mange andre, i stadig utvikling, så det å anskaffe nye teknologier er en av prioriteringene for kinesiske konkurrenter.

Prisen på grd har ikke endret seg på 30 år, og oljemarkedet har vokst hvert år. Som et resultat blir produsentene tvunget til å bruke mindre drivstoff, spare dyre ressurser og jobbe raskere og mer effektivt. Å skaffe seg slik moderne teknologi blir en prioritet for kinesere. Det er akkurat det vi tilbyr i Ivalbaltje, en førsteklasses teknisk produsent som er preget av innovasjon og arbeidseffektivitet, sier I. Tarvydis.

Men teknologisk fremgang og presisjonen til landbruket i to til fire stadier av landbruket utvikler seg også.

I det tredje trinnet flytter Kio-ledelsen inn i det virtuelle rommet: dataanalyse, ekstern prosessovervåking. I Litauen er robotassisterte landbruksmaskiner ennå ikke utbredt, men traktorroboter kan allerede utvikles i USA eller Japan og droner som sprer spor i Europa, sier M. Tarvydyt.

På spørsmål om hva Ivalbalt-teamet og kundene kan forvente i fremtiden, forsikrer administrerende direktør i Mons at dingsene og ideene hele tiden sirkler rundt i hodet deres, og at det ikke engang er nok plass til å henge dem på glassveggene i skapet, men selskapets visjon.

Det er nødvendig at vi ikke bare selger teknikere, men også løsninger som hjelper for eksempel å kontrollere planetcomputeren, fjernovervåke arbeidsprosesser, øke bruken og redusere ressursforbruket. Også i fremtiden vil vi fortsette å konsentrere oss om å forbedre kundeopplevelsen og jobbe med å optimalisere selskapets prosesser maksimalt. Vi bruker også mye verktøy som letter teamarbeid og automatiserer manuelt arbeid. Vi tenker også på ekspertpanelets rådgivende styre for å styre vår fremtidige virksomhet i riktig retning, sier M. Tarvydyt.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.