Home » Drama av en polsk sjåfør! Han forlot veien og veltet

Drama av en polsk sjåfør! Han forlot veien og veltet

by Erlend Loe

Mindre enn en kilometer før målgang på den siste spesialetappen i EM i rally på lørdag forlot Mikołaj Marczyk veien og veltet.

Mindre enn en kilometer før målgang på den siste spesialetappen i EM i rally på lørdag forlot Mikołaj Marczyk veien og veltet. Med én kilometer igjen var polakken løpsleder.

Ungarske Miklos Csomos (Skoda Fabia Rally2 Evo) leder etter lørdagens etappe i Rally Ungarn, den åttende siste runden i EM. Polakken, som vant etter første spesialetappe fredag, så på starten i Ungarn som en treningsøvelse, som forberedelse til neste runde i verdensmesterskapet. Ingenting skjedde med mannskapet, de lot den havarerte bilen være i fred.

SE OGSÅ: Estisk stjerne kommer tilbake til Hyundai-teamet

Csomos har en ledelse på 22,6 sekunder over norske Mads Oestberg (Citroen C3 Rally2) og 32,8 sekunder over ungarske Ferenc Vincze Jr. (Skoda Fabia Rally2 Evo). Etter August Barum Rally sikret New Zealanderen Hayden Paddon (Hyundai I20 Rally2), som ikke starter i Ungarn, tittelen Europamester.

I år gikk trofeet til en ikke-europeisk fører for første gang på 16 år. Franskmannen Simon Jean-Joseph, som ble født på Martinique, hadde tidligere vunnet den to ganger i 2004 og 2007.

Andre i sesongens endelige rangering forventes å bli latviske Martins Sesks (Skoda Fabia RS Rally2), som for øyeblikket ligger på femteplass i Ungarn og er 1:42,6 bak lederen. Latvieren, som hadde en flott midtsesong, vant to stevner på rad – Polen og Liepāja – men kunne ikke notere så gode resultater i de påfølgende stevnene.

Bortsett fra Marczyk, kjempet ikke polakkene om topplasseringer i EM i år.

Fire spesialetapper er planlagt på søndag, første ekvipasje kommer i mål rundt 16.


KP, PAP

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment