Home » Dramaet til den norske hopperen. «Det blir verre for hver dag»

Dramaet til den norske hopperen. «Det blir verre for hver dag»

by Gunnar Garfors

Robert Johansson trakk seg fra verdenscupen etter å ha konkurrert i Østerrikes Kulm skiflygingsbakke. Nordmannen var fraværende i Willingen for en uke siden og har nå ikke ankommet Lake Placid. Alt på grunn av helseproblemer. 32-åringen bor på Lillehammer, hvor han kjemper mot klokken. 23. februar starter verdensmesterskapet i Planica, som han gjerne vil dra til.

Robert Johansson mister følelsen i beina. «Å hoppe vil være farlig»

På grunn av plagene hans begynte han til og med å tenke på å pensjonere seg. – Jeg mister følelsen i foten eller benet under kneet og hopping blir vanskelig og til og med farlig. Sykdommen kommer og går til forskjellige tider. Dette kan være under oppvarming, konkurranse eller kjøring. Det er vanskelig å praktisere denne disiplinen hvis kroppen ikke lytter 100 % til hodet – sa han i et intervju med NRK.

Johansson har nå snakket med den norske avisen Dagblated. Det viser seg at han har hatt to operasjoner tidligere for ryggskader. Problemene forsvant imidlertid ikke og fikk en ny form. – Årsaken er isjiasnerven, som er knyttet til nerven i baken og knærne. Det er tydelig når du mister følelsen i beinet.

Johansson drømmer om VM, men «det blir verre for hver dag»

Likevel håper utøveren å komme tilbake til sprangridning snart. Jeg har gode dager og dårlige dager. Men når jeg prøver å konkurrere, blir det verre for hver dag. – Dette er en tålmodighetsprøve. Det var noen vanskelige år. Ryggproblemer ble til nerveproblemer. Jeg vet at det tar lengre tid,» la han til.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl.

Likevel prøver Johansson å gjenvinne kondisjonen til å konkurrere i verdensmesterskapet i Planica, som starter om mindre enn to uker. Når han kommer tilbake til bakken vil han bli aktivt støttet av partneren Marlene Mesell og datteren Olympia. – Du støtter meg mye. Uten dem ville det vært vanskelig for meg å mobilisere. Hvis jeg hadde blitt alene, ville jeg sannsynligvis ikke ha prøvd å nå det.

You may also like

Leave a Comment