Home » «Dramatisk trekk». Nordmenn er redde for Kubacki

«Dramatisk trekk». Nordmenn er redde for Kubacki

by Erlend Loe


PAP / EPO / RONALD WITTEK / På bildet: Dawid Kubacki

Piotr Bobakowski


– Lederen for hopp-VM har for lengst regnet på alle komponentene og tatt en slik beslutning – sier Clas Brede Braethen om det sannsynlige fraværet til Halvor Egner Granerud i Rasnov.

Dagbladet kaller Halvor Egner Graneruds beslutning om å trekke seg fra den individuelle verdenscupkonkurransen i Rasnov (18. februar) for et «pokerspill».

Lederen for den generelle stillingen har – før konkurransen i Lake Placid (11.-12. februar) – 1516 poeng. Den andre i oddsen er Dawid Kubacki – 1278 poeng.

«Polakken får 100 poeng for en mulig seier i Rasnov. Hvis Granerud var noen poeng bak Kubacki på slutten av verdenscupsesongen, kan Rasnovs overgivelse bli et dramatisk grep» – skremt «Dagbladet».

Men direktøren for Norges hopplandslag, Clas Brede Braethen, demper stemningen og beroliger Graneruds fans.

– En tur til Rasnov kan være litt mer slitsom enn vi skulle ønske på tampen av ski-VM (arrangementet i Planica går fra 21. februar til 5. mars – red.anm.) og en hektisk siste del av sesongen. Halvor fikk også en fordel over polakken, noe som gjorde det lettere for ham å ta risiko nå enn da han kjempet «neck-to-neck» med Kubacki, sier han.

– Lederen av verdensmesterskapet har lenge rekalkulert alle komponentene og tatt en slik beslutning i forhold til Rasnov. Spilleren hadde siste ordet. Vel, med mindre situasjonen i siste øyeblikk – under konkurransen i USA – snur 180 grader, noe som imidlertid er lite sannsynlig, understreket Braethen.

SE VIDEOEN: Denne fanen ble gal. Se hva han gjorde under kampen

Se:
Granerud brøt banken. I så henseende overgår han Kubacki
Dette er ikke god informasjon om Dawid Kubackis form
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment