Home » Drivstoff blir billigere. UOKiK undersøkte årsakene til tidligere økninger: «Markedsfaktorer»

Drivstoff blir billigere. UOKiK undersøkte årsakene til tidligere økninger: «Markedsfaktorer»

by Gunnar Garfors

I 4 uker har drivstoffprisene i Polen vært de laveste i hele EU. I følge data publisert av bransjeportalen e-Petrol 3. august 2022, betaler vi for tiden i gjennomsnitt PLN 7,19 per liter bensin i Polen. I mellomtiden fant UOKiK at de tidligere økningene var rettferdiggjort av markedet.

Om sommeren er prisinformasjon spesielt viktig for de som ønsker å reise utenlands med bil. Analyse av e-bensindata viser at Polen for tiden er det billigste stedet å reise. Bulgarere må betale noen titalls kroner mer for det samme produktet, opptil 7,95 PLN. Det er tilsvarende i Romania, hvor bensin koster PLN 7,85. Slovaker og tsjekkere betaler derimot PLN 8,64 for en liter bensin. Våre naboer fyller også på med dyrere diesel – sjåfører i Polen betaler nå PLN 7,45 for en liter diesel, i Romania 8,45 PLN mer. I land som oppleves som mindre turistete, som Latvia eller Estland, koster en liter bensin omtrent 9 PLN.

I alle disse landene er prisforholdene knyttet til produksjonskostnadene svært lik de i vårt land. Å reise til andre deler av Europa kan koste oss enda mer. I Tyskland koster PB95-bensin over 8 PLN, i Italia nesten 9,10 PLN, og i Hellas til og med 10 PLN.

You may also like

Leave a Comment