Home » Drivstoffprisene er høye og vil bli høyere. Rekord oljepris siden mars

Drivstoffprisene er høye og vil bli høyere. Rekord oljepris siden mars

by Gunnar Garfors
  • Oljefatet brøt gjennom $124-merket. notert i London, det høyeste nivået siden mars
  • Historisk sett, før krigen i Ukraina, skjedde slike priser bare på tre år
  • På innenlandske bensinstasjoner har prisen på Pb 95-bensin allerede nådd 8 PLN. Prisene i USA slår rekorder, men etterspørselen der øker foran sommeren
  • Det er mange faktorer som har gjort denne hovedenergikilden dyrere de siste dagene. Det handler om etterspørsel i USA og Kina og tilbud fra Iran og Norge. Russlands fravær fra markedet tas for gitt
  • Mer slik informasjon finner du på hovedsiden til Onet.pl

Et fat Brent-olje falt 0,4 prosent på London-børsen torsdag. i forhold til onsdag På onsdag steg noteringene over 124 dollar.Så det er mye som skal falle. Dette er den høyeste prisen siden mars, da panikken feide gjennom markedene over Russlands angrep på Ukraina.

Mars volatilitet til side, her er gjeldende prisnivåer den høyeste siden april 2012, det vil si i mer enn 10 år. Og historisk sett har slike premier ikke dukket opp veldig ofte. Brent-fatet brøt $120-merket. i 2011-2012 og fortsatt i 2008. Den tidligere historiske rekorden er $143,91. Per juni 2008 mangler fortsatt rundt 20 dollar. Tjue dollar er avstanden oljeprisen har kommet siden krigen startet.

Paradoksalt nok falt prisen på Pb 95-bensin i Orlen-grossisten torsdag til og med til 7,36 PLN per liter fra 7,40 PLN dagen før, og Ekodiesel-diesel steg bare litt til 7,25 PLN fra 7,13 PLN på onsdag, men med rekordhøye oljepriser, er en slik situasjon. varer kanskje ikke.

PLN 8 er nær

Som e-bensinportalen bemerket onsdag, sammenlignet med gjennomsnittsnivået på PLN 8 per liter Pb-95 bensin i Polen, mangler bare PLN 0,05 på bensinstasjoner. Påmeldinger fra brukere av nettstedet cenapaliw.pl indikerer at PLN 8 allerede er overskredet av noen stasjoner, inkludert Orlen i Minsk Mazowiecki ved ul. På onsdager i Warszawska var det allerede PLN 8,15 per liter og i Warszawa ved Lazurowa 8 ,31 PLN. Prisene på de fleste stasjoner, hvis de ikke er ødelagte, er på grensen til 8 PLN, så det kan ta kort tid før de generelt overstiger dette nivået.

Teksten fortsetter under videoen

Det er flere årsaker til oppgangen i oljeprisen. For det første nærmer høytiden seg med stormskritt og verdens største bilforbrukere, amerikanere, har økt kjøpene til tross for rekordpriser på bensinstasjoner. Der koster en gallon Pb 95 bensin rekordstore 4955 dollar. som tilsvarer $1,30. per liter. Det kan ikke sjokkere oss fordi $1,30. det er PLN 5,61, men amerikanere kjører veldig lange avstander om sommeren, så de kjøper mer drivstoff enn gjennomsnittspolen. Og ikke bare om sommeren.

Se også: Markedet er i «kritisk tilstand». Olje kan snart koste 150 dollar. en tønne

Du håper også på prisfall Iran har trukket tilbake to IAA-overvåkingskameraer fra sitt urananrikningsanlegg etter en resolusjon fra FNs atomreguleringsorgan som kritiserer Iran for ikke fullt ut å undersøke spor av uran på ikke-deklarerte steder. I denne situasjonen er det positive resultatet av forhandlingene om opphør av sanksjoner alvorlig tvilsomt.

You may also like

Leave a Comment