Home » Dronning Mathilde og kongen av belgierne Philippe må utsette statsbesøket til Italia igjen

Dronning Mathilde og kongen av belgierne Philippe må utsette statsbesøket til Italia igjen

by Thure Lindhardt

Dronning Mathilde og kongen av belgierne Philippe må utsette statsbesøket til Italia som i 2020, men suverenen vil fly alene til Roma denne onsdagen.

Uansett synes Mathilde og Philippe det er vanskelig å akseptere Sergio Mattarellas invitasjon. Republikken Italias president hadde opprinnelig invitert kongen av belgierne Philippe og hans kone dronning Mathilde til et statsbesøk i landet hans planlagt fra 23. til 25. mars 2020. Før han ba henne om å ikke komme tre uker før hun skulle reise. Det ble deretter forklart at på grunn av koronavirusepidemien som raser på halvøya og de umiddelbare tiltakene som ble tatt av lokale myndigheter for å bremse den, har oppholdsprogrammet til det belgiske kongeparet blitt påvirket. «Belgia og Italia vil bli enige om nye datoer så snart som mulig, slik at dette besøket, som bekrefter det utmerkede forholdet mellom våre to land, kan finne sted under ideelle omstendigheter», sa den belgiske domstolen den gang.

For å sjekke: Prinsesse Elisabeth er 20 år gammel: se tilbake på 20 viktige øyeblikk i livet hennes

Høsten 2021 virket det på tide for den belgiske monarken og hans kone å fly til Roma i tre dager, ledsaget av flere ministre. Som «RTBF», 28. oktober skulle de møte president Mattarella, rådspresident Mario Draghi og den nyvalgte borgermesteren i Roma Roberto Gualtieri. «Et intervju med det kristne samfunnet Sant’Egidio, som er forpliktet til de fattigste, er planlagt», heter det i en pressemelding fra palasset. Den siste dagen av besøket vil finne sted i Milano (nord) og vil inkludere et møte i selskap med den gjenvalgte ordføreren Giuseppe Sala,» la belgiske medier til.

Philippe vil ganske enkelt reise til Roma uten Mathilde for å møte president Mattarella

Men mens kong Willem-Alexander og dronning Maxima av Nederland er for tiden i Norge og kong Felipe VI. planlagt fra 1er Den må utsettes igjen til 3. desember, «med tanke på den forverrede helsesituasjonen i Belgia og Europa», kunngjorde den belgiske domstolen lørdag 27. november. En avgjørelse som ble tatt i samråd med italienske myndigheter, heter det. Likevel vil herskeren fortsatt reise til Roma uten sin kone, denne onsdagen 1er Desember, tiden for en kort tur for å se president Sergio Mattarella, hvis mandat utløper neste januar. «Han vil benytte anledningen til å bekrefte betydningen som Belgia tillegger sine privilegerte forhold til Italia,» kunngjorde palasset, og kunngjorde sitt besøk med utenriksminister Sophie Wilmès og en liten delegasjon.

Enhver reproduksjon er forbudt

You may also like

Leave a Comment