Home » Du kan garantere Europas energisikkerhet – Wprost

Du kan garantere Europas energisikkerhet – Wprost

by Gabriel Scott

Volodymyr Zelenskyy fortsetter en serie langdistansetaler fra parlamenter i forskjellige land. Ukrainas president har allerede snakket med blant annet parlamentene i Canada, Storbritannia, Tyskland og den amerikanske kongressen. Han talte også under nasjonalforsamlingen som ble sammenkalt i Polen, det vil si en felles sesjon av Sejm og Senatet.

Krigen i Ukraina. Zelenskyjs tale i Stortinget

Zelenskyj holdt tale på Stortinget onsdag. Den ukrainske lederen påpekte at nordmenn kan «garantere Europas energisikkerhet» ved å bevilge flere ressurser. – Vi har allerede startet samtaler om å levere mer enn fem millioner kubikkmeter gass til Ukraina for neste fyringssesong. Jeg forventer at det vil bli grunnlaget for vårt langsiktige samarbeid på dette området, understreket han.

Ukrainas president ba også om stenging av europeiske havner for russiske skip. – Den europeiske union, og forhåpentligvis også Norge, må forby russiske skip å bruke europeiske havner, sa han. Han hevdet at siden russerne blokkerer ukrainske havner, burde de ikke kunne bruke «frie verden»-havner. – Aggresjonen har startet ikke bare ved våre grenser, men overalt. Du føler det sikkert også i Arktis, der russerne nå er sterkere enn før. Jeg håper ikke gruvene vil drive mot hav og fjorder, understreket han.

Rapport om krigen i Ukraina
Åpne rapporten

Ring for levering av våpen

Som i taler til andre parlamenter ba Zelenskyy om en økning i våpenforsyningen til Ukraina og nevnte ofrene for russisk aggresjon, inkludert barna som ble drept. Han ba også nordmenn om hjelp til å rehabilitere mennesker etter krigstraumer og appellerte til Oslo om å bli med i gjenoppbyggingen av Ukraina etter krigen.


Les også:
Hva spiller Putin? General Skrzypczak for «Wprost»: Det ser ut til at det er to scenarier

You may also like

Leave a Comment