Home » Dubai er destinasjonen til polakkene! Sendeplan for strandfotball-VM-kvalifiseringen

Dubai er destinasjonen til polakkene! Sendeplan for strandfotball-VM-kvalifiseringen

by Erlend Loe

De europeiske lekene, som fant sted i Polen for første gang, ble avsluttet lørdag. Strandfotballturneringen fant sted i Tarnów og som vertskap var vi representert i både dame- og herrekonkurranser.

Kvinnene presenterte seg betydelig bedre, og nådde pallen på debuten og tok til slutt fjerdeplassen. De polske kvinnene tapte først kampen om bronse etter straffesparkkonkurranse mot de portugisiske kvinnene.

Mennene våre debuterte også på European Games, men i motsetning til vårt damelag var det ikke deres første opptreden i en så stor turnering. Vi ventet i all hemmelighet en medalje, men endte på åttende plass.

Polen startet kampene sine i Tarnów på lovende vilkår med en 7-2 seier over Aserbajdsjan. Biało-Czerwonis neste to gruppekamper tapte mot Spania 6-1 og Portugal 6-2, noe som betyr på det meste en kamp om femteplassen. Dessverre tapte laget vårt begge kampene til tross for at de ledet med to mål i begge kampene. For det første var Moldovane bedre enn oss, og vant 8-6 (vi var jevnt 6-4) og Ukraina, som vant kampen om syvendeplassen 3-2, selv om vi var foran 2-0 i tredje periode.

– Etter en god start med Aserbajdsjan regnet vi med å rykke opp til medaljesonen. Dessverre viste Spania og Portugal virkelig flott strandfotball, og til tross for vår store kamp og besluttsomhet, kunne vi ikke vinne noen av disse kampene. Til syvende og sist er imidlertid åttendeplassen en stor skuffelse for oss, vi hadde siktet oss mot minst femteplassen, men vi klarte ikke å nå dette målet – representanten for Polen, Jakub Bistuła, vurderte prestasjonen vår i Tarnów.

– Jeg synes at dette resultatet var utilfredsstillende for oss i tverrsnittet av hele turneringen. Etter to kamper var det fortsatt grunn til optimisme. Selv om vi tapte den andre kampen mot Spania, spilte vi ganske bra, vi hadde mange sjanser, men klarte ikke å ta dem. Drømmen vår var å komme blant de fire beste, men dessverre klarte vi ikke å nå dette målet – sier treneren til det polske landslaget Tomasz Wydmuszek.

Fra det polske landet til … Aserbajdsjan!

Etter avslutningen av konkurransen i Tarnów flyttet alle de åtte lagene som deltok i de europeiske lekene til Baku, hvor det spilles kvalifisering til neste års verdenscupfinale i Dubai fra onsdag til søndag. I hovedstaden i Aserbajdsjan skal seksten lag kjempe om fire plasser i den europeiske sonen, som vil bli belønnet med opprykk til finalen i verdenscupen. Åtte som deltok i European Games, nemlig Polen, Sveits, Italia, Portugal, Spania, Aserbajdsjan, Moldova (på European Games spilte de som vinnere av divisjon B i European Beach Soccer League) og Ukraina. I tillegg var tre andre lag fra divisjon A i European League representert i strandfotball: Frankrike, Estland og Tyskland, samt Tyrkia (som det andre laget fra divisjon B i EBSL-konkurransen) og Hviterussland, som fikk spille . Disse tretten lagene har kvalifisert seg til kvalifiseringen til verdensmesterskapet i eurosonen, som arrangeres i hovedstaden i Aserbajdsjan. De tre resterende plassene ble spilt i en prekvalifiseringsturnering, som syv lag til slutt søkte om.

Innledende runder ble holdt i Baku fra søndag til tirsdag. Danmark, Litauen og Hellas nådde de avgjørende kvalifikasjonene. Til syvende og sist vil grupperivalene våre være litauerne, som beseiret tsjekkerne 3-2 i tirsdagens avgjørende kamp om førsteplassen i gruppe B. Etter to perioder ledet litauerne 3-0 etter scoringer av Elvinas Navickas og to scoringer av Mantas Makutunovicius. I siste sett klarte den litauiske keeperen å slå Lukas Trampot to ganger, men tsjekkerne klarte ikke å utligne og det er litauerne som blir grupperivalene våre som vi skal spille med i åpningskampen i dag.

Resultater fra prekvalifiseringsturneringen i Baku (2.-4. juli):

Gruppe A:

Norge – Danmark 1:7
Hellas 1-3 Danmark
Norge – Hellas 1:6

Bord:

1. Danmark 2 6 10:2
2. Hellas 2 3 7:4
3. Norge 2 0 2:13

Gruppe B:

Tsjekkia – Sverige 3:1
Malta 0-3 Litauen
Tsjekkia – Malta 4:2
Litauen – Sverige 5:3
Sverige 5-2 Malta
Litauen – Tsjekkia 3:2

Bord:

1. Litauen 3 9 11:5
2. Tsjekkia 3 6 9:6
3. Sverige 3 2 9:10
4. Malta 3 0 4:12

You may also like

Leave a Comment