Home » Dusinvis av bilder av energiinfrastruktur ble konfiskert. Mistenkelige russere | Tyskland – aktuell tysk politikk. DW-nyheter på polsk | DW

Dusinvis av bilder av energiinfrastruktur ble konfiskert. Mistenkelige russere | Tyskland – aktuell tysk politikk. DW-nyheter på polsk | DW

by Gabriel Scott

Ytterligere fire russere er arrestert i Norge for ulovlig fotografering av ulike gjenstander av kritisk infrastruktur. Fire menn og en kvinne ble pågrepet i Nord-Norge sist torsdag, opplyste politiet mandag 17. oktober. De reiste i biler med russiske bilskilt. Der ble det beslaglagt omfattende bildemateriale, sier en av politibetjentene til TV2.

De fangede russerne benektet anklagene mot dem og utga seg for å være vanlige turister. Ifølge politiet tok de seg inn i Norge via Finland i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

droner og lagringsmedier

To russere ble arrestert forrige uke. En av dem, en 51 år gammel mann, ble sett ta bilder av Kirkenes – en av de største flyplassene i Nord-Norge. Under søket fant offiserer ikke bare bilder av flyplassen, men også bilder av Norwegian Army Bell-helikoptre. En russer hadde tidligere blitt observert ved grensen med to droner og databærere som inneholder en rekke bilder og videoer tatt i Norge.

Den siste tiden har droner blitt observert mange ganger over energiinfrastruktur, inkludert offshore olje- og gassplattformer, i Norge. Disse hendelsene og sabotasjehandlingene på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen fikk landets myndigheter til å skjerpe sikkerhetstiltakene. Norge har nå gått forbi Russland som Vest-Europas største gassleverandør ettersom energiimporten fra Russland har falt som følge av Russlands angrepskrig i Ukraina.

I likhet med andre vestlige land har Norge etablert en flybase for russere. Overtredere risikerer opptil tre års fengsel.

(AFP / glass)

Vil du kommentere denne artikkelen? Gjør det på Facebook! >>

You may also like

Leave a Comment