Home » Dusinvis av bilder av energiinfrastruktur ble konfiskert. Mistenkelige russere | Tyskland – aktuell tysk politikk. DW Nyheter på polsk | DW

Dusinvis av bilder av energiinfrastruktur ble konfiskert. Mistenkelige russere | Tyskland – aktuell tysk politikk. DW Nyheter på polsk | DW

by Gabriel Scott

Ytterligere fire russere er arrestert i Norge for ulovlig fotografering av ulike gjenstander av kritisk infrastruktur. Fire menn og en kvinne ble pågrepet i Nord-Norge sist torsdag, opplyste politiet mandag 17. oktober. De reiste i biler med russiske bilskilt. Der ble det beslaglagt omfattende bildemateriale, sier en av politibetjentene til TV2.

De fangede russerne benektet anklagene mot dem og utga seg for å være vanlige turister. Ifølge politiet tok de seg inn i Norge via Finland i slutten av september eller begynnelsen av oktober.

droner og lagringsmedier

To russere ble arrestert forrige uke. En av dem, en 51 år gammel mann, ble sett ta bilder av Kirkenes, en av Nord-Norges største flyplasser. Under søket fant offiserer ikke bare bilder av flyplassen, men også bilder av Norwegian Army Bell-helikoptre. En russer hadde tidligere blitt observert ved grensen med to droner og databærere som inneholder en rekke bilder og videoer tatt i Norge.

Den siste tiden har droner blitt observert mange ganger over energiinfrastrukturressurser, inkludert offshore olje- og gassplattformer, i Norge. Disse hendelsene og sabotasjehandlingene på gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 i Østersjøen fikk landets myndigheter til å skjerpe sikkerhetstiltakene. Norge har nå gått forbi Russland som Vest-Europas største gassleverandør ettersom energiimporten fra Russland har falt som følge av Russlands angrepskrig i Ukraina.

I likhet med andre vestlige land har Norge etablert en flybase for russere. Overtredere risikerer opptil tre års fengsel.

(AFP / glass)

Vil du kommentere denne artikkelen? Gjør det på Facebook! >>

You may also like

Leave a Comment