Home » E-postskandalen. Morawiecki beordret en «massasje på opinionen» fire dager etter valget. I bakgrunnen lex TVN | politikk

E-postskandalen. Morawiecki beordret en «massasje på opinionen» fire dager etter valget. I bakgrunnen lex TVN | politikk

by Catherine Monroe

Meldingen publisert av Poufna Rozmowa-portalen er datert 17. oktober 2019 – fire dager etter Sejm- og Senatvalget vunnet av United Right. Den første e-posten var adressert til Piotr Gliński. Der står det at Mateusz Morawiecki kjenner «konturene av begge foreslåtte veier til konsentrasjonsloven (media – red.anm.)». Vi leser videre at ifølge statsministeren «må handlinger gå foran tilstrekkelig kommunikasjonsforberedelse».

se videoen
Andrzej Duda la ned veto mot lex TVN. Det han sa? Fullstendig uttalelse fra presidenten

E-postskandalen. Mateusz Morawiecki på lex TVN: masserer opinionen og forbereder den på noen endringer

Hva skrev Mateusz Morawiecki egentlig?

Det betyr: I løpet av de neste ukene må du informere over hele linjen om at det i Frankrike – Tyskland – Østerrike osv. gjelder slike og slike regler som er 80 prosent i EU-retten. En andel av et visst marked betyr monopol, men allerede 40 prosent. det betyr markedsdominans – og masserer dermed vår opinion og forbereder den på at visse endringer kan finne sted. Eller på markedsføringsspråk, for å skape et slikt sosialt behov

– skrev statsministeren i en e-post til Gliński. Morawiecki la til at det var viktig at publikum ikke ble tatt på vakt av lovforslaget, senere ofte referert til som Lex TVN-loven.

ellers, selv om vi handler plutselig, raskt og overraskende, vil den defensive reaksjonen kanskje ikke blokkere på kort sikt, men på lang sikt vil det bli en stor (enorm – red.) motstand og muligens en enorm konflikt igjen med EU og USA (TVN!). I begynnelsen av uken, la oss samles om dette emnet og planlegge hvordan vi skal gjøre det så rolig – og viktigst av alt, mest effektivt.

– fortsatte den polske regjeringssjefen i e-posten. I neste melding sier han at han videreformidlet sine «anbefalinger» til uformelle underordnede – Mariusz Chłopik og Tomasz Fill – som da var ansatt i statseide selskaper. Målet deres var «bevissthetskampanjer». E-posten viser at statsministerens nærmeste medhjelper – Anna Wójcik – skulle utarbeide planen og føre tilsyn med gjennomføringen.

Les mer oppdatert informasjon på nettstedet Gazeta.pl.

Chłopik trekker seg fra Legia Warszawa. E-postene hans ble nylig lekket

Loven om konsentrasjon av kapital i mediemarkedet rammet kun TVN

Mariusz Chłopik svarte på meldingen. «Her må du møte. Ania plis. Og så M. Karnowski (han ordnet det). To vil være et rasende angrep fra media som vi har holdt i live: DGP og andre Pulsy Biznesu. Det er en veldig vanskelig operasjon, men jeg er fornøyd med PIS han har modnet til det» – skrev han (opprinnelig skrivemåte). Morawiecki skrev kort: «å jobbe».

Den 18. oktober sendte Krzysztof Michalski ut en liste over forskrifter og regler om kapitalkonsentrasjon i mediemarkedet, inkl. USA, Kroatia, Frankrike, Spania, Irland, Tyskland, Storbritannia, Italia, Østerrike, Ungarn, Belgia, Bulgaria, Hellas, Tsjekkia, Nederland, Island, Norge, Sveits, Slovakia og Malta. Nyheten traff blant andre Mariusz Chłopik, Anna Wójcik, Michał Dworczyk, regjeringens talsmann Piotr Müller, Tomasz Fil og direktør for utviklingsverktøyavdelingen ved Statsministerens kontor, Izabela Antos.

Ifølge PiS-utgivelsen innebar Lex-TVN-loven at polske medier ikke skulle kjøpes av selskaper fra udemokratiske land som Russland, Kina eller arabiske stater. Det bør inntas en bestemmelse i medieloven om at TV- og radiostasjoner som sender i Polen kun kan eies av Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet (EU, Norge, Island, Liechtenstein). Implementering av loven vil bare påvirke Discovery Concert-kringkasteren TVN fra USA, som ikke er en del av EØS.

Regjeringen har aldri bekreftet, men har ikke avvist, e-postene som dukket opp etter angrepet på Michał Dworczyks e-postkonto. Noen politikere bekreftet imidlertid at de var avsendere eller adressater for noen av meldingene som ble utgitt. En av dem var Jacek Sasin.

Mateusz Morawiecki og Jacek SasinE-postskandalen. Sasin innrømmet: Statsministerens lekkede e-post er ekte

You may also like

Leave a Comment