Home » Eksklusive opptak av et nederlandsk skip som stormes i Norskehavet

Eksklusive opptak av et nederlandsk skip som stormes i Norskehavet

by Thure Lindhardt

En dramatisk redningsaksjon fant sted i Norskehavet. Den norske ambulansetjenesten evakuerte 12 besetningsmedlemmer fra det stormladede nederlandske skipet Eemslift Hendrika.

De klarte å løfte åtte sjømenn fra dekket på skipet, men da bølgene traff skipet ble krengen for stor og fire besetningsmedlemmer måtte hoppe i vannet.

Heldigvis endte redningsaksjonen vellykket og alle besetningsmedlemmer ble fløyet trygt i land. Det nederlandske skipet Eemslift Hendrika flyter nå utenfor kysten av Norge, rundt 80 kilometer vest for havnen i Ålesund.

På dekket av skipet kan du se sportsyachter og båter som fraktes med Eemslift Hendrika fra den tyske havnen Bremerhaven til Colvereid i Norge. Skipet var i trøbbel da det brøt ut en storm i Norskehavet – skipets motor stoppet og den lente så mye at lasten forskjøv seg og en yacht rett og slett falt.

Skipets mannskap måtte sende nødsignal. Skipsfartseksperter frykter at skipet kan kantre og forurense havet. Den inneholder om lag 350 kubikkmeter fyringsolje, 75 kubikkmeter diesel og 10 kubikkmeter olje. Kystverket sier det vil bli forsøkt å taue skipet til et trygt sted så snart været tillater det.

You may also like

Leave a Comment