Home » El. Champions League: FC København – Rakow Czestochowa. TV-sending og nettstrøm

El. Champions League: FC København – Rakow Czestochowa. TV-sending og nettstrøm

by Erlend Loe

Dawid Szwargas lag forrige uke i Sosnowiec, hvor de spilte som vertskap, tapte et mål i det 9. minutt etter et selvmål av Bogdan Racovitan. Senere kom de polske mesterne på topp, ivrige etter å utligne, men den danske klubbens polske keeper Kamil Grabara holdt nullen.

«Etter kampen fortalte jeg spillerne mine at ingenting var over ennå. Vi har en bortekamp foran oss med en rival som vi kan konkurrere med på lik linje og vinne. Det er det beste du kan gjøre, understreket trener Szwarga.

Sist helg lå Raków i dvale i den nasjonale ligaen mens København-laget tapte uventet 3-1 hjemme mot Silkeborg.

SE OGSÅ: Czestochowa fotballskandale? «Dommerne mislyktes i anken. Jeg har aldri sett slik frekkhet noe sted.»

Onsdagens andre etappe på Parkenstadion i København starter klokken 10:00 CET. 21 samt alle andre kamper i kvalifiseringsrunde 4. Rumenske Istvan Kovacs blir hoveddommer i Danmarks hovedstad.

Laget fra Częstochowa eliminerte Flora Tallin, Karabakh Agdam og Aris Limassol i de foregående rundene.

Så langt har bare to polske klubber kommet seg inn i eliten Champions League: Legia Warszawa to ganger (1995, 2016) og Widzew Łódź én gang (1996).

Raków vil motta minst €5,5 millioner i UEFA-priser for å nå den siste kvalifiseringsrunden i Champions League. I tilfelle av å komme inn i gruppespillet i den mest prestisjefylte cupen – minst 15,5 millioner euro.

Tradisjonelt vil Champions League-hymnen spilles før starten av kampene i 4. kvalifiseringsrunde. Når det gjelder rammer, ser UEFA på denne fasen av konkurransen – de såkalte sluttspillene – som gruppekamper.

Det er satt opp tre kamper både tirsdag og onsdag.

Alt lover å bli interessant ettersom det ikke ble noen klare seire på noen av møtene forrige uke. En forskjell på maksimalt ett mål – sammen med FC København har Royal Antwerp, Galatasaray Istanbul og SC Braga en slik ledelse.

Sistnevnte lag kunne vært i en enda bedre posisjon, men i 2-1-hjemmeseieren over Panathinaikos Athen slapp portugiseren inn et mål i sluttsekundene (90+5 minutter). tilbake på tirsdag.

Damian Szymański, som representerer Polen, vil prøve å ta igjen et tapt mål onsdag (1-0 borte mot belgiske mestere Royal Antwerpen forrige uke).

Tirsdagens møte mellom Galatasaray og Molde FK vil bli dømt av Szymon Marciniak som hoveddommer mens Tomasz Kwiatkowski vil fungere som VAR-dommer. På hjemmebane tapte spillerne fra Norge 2-3, og i andre etappe på «den varme bakken» i Tyrkia venter en vanskelig oppgave.

De tobeinte vinnerne går videre til gruppespillet i 32-lags Champions League – trekningen finner sted i Monaco 31. august.

Taperne skal derimot spille i Europa League-gruppene, som er de nest største gruppene i UEFAs klubbkonkurranser når det gjelder prestisje og økonomiske belønninger.

Champions League 4. kvalifiseringsrunde kampplan for andre etappe (alt kl. 21:00):

29. august, tirsdag

Young Boys Bern – Maccabi Haifa (første kamp 0:0)
Galatasaray 3-2 Molde FK
Panathinaikos Athen – SC Braga (1-2)

30. august, onsdag

FC København – Rakow Czestochowa (1:0)
AEK Athen – Royal Antwerp (0:1)
PSV Eindhoven – Rangers FC (2-2)

Sendingen av kampen FC København – Rakow Czestochowa fra 20:50 i Polsat Sport, Polsat Sport Premium 1 og Polsat Box Go. Studioet før kampen starter kl 18:00 i Polsat Sport og kl 19:00 i Polsat Sport Premium 1.

KN, PAP

You may also like

Leave a Comment