Home » El. Euro 2024. Nok en spansk kanonade. Nordmennene er fortsatt med i spillet

El. Euro 2024. Nok en spansk kanonade. Nordmennene er fortsatt med i spillet

by Erlend Loe

Michal Piegza


Nok en spektakulær seier for det spanske landslaget i kvalifiseringen til EM 2024. Denne gangen beseiret laget Kypros 6-0. I den andre kampen i gruppe A slo Norge Georgia 2-1.

For Kypros var bortekampen mot Spania siste sjanse til å bli i EM 2024-kampen. Sjansene for å lykkes var små og mangelen på poeng i de fire første kampene var ingen tilfeldighet.

Rivalen var nesten førsteklasses. Spanjolene snublet bare én gang på tre kvalifiseringskamper. For noen dager siden vant de borte mot Georgia 7-1.

Vertene tok en klar ledelse allerede fra start. Et mål for spanjolene var bare et spørsmål om tid. Det fungerte i det 18. minutt. Nico Williams sendte ballen presist fra venstre til Gavi, som scoret fra sju meter etter den første ballen, og slo Kypros-keeperen.

Etter å ha tatt ledelsen fortsatte lokalbefolkningen å angripe og så etter enda et mål. Han døde etter et kvarter. Tidligere hadde Aymeric Laporte og Alvaro Morata bommet på gode sjanser. Mikel Merino scoret nok et mål i det 33. minutt, og utnyttet Williams innlegg.

Før pause scoret spanjolene for gjestene for tredje gang. Moratas glede var kortvarig. Etter en VAR-gjennomgang ble det bestemt at målet ikke kunne tillates. Han var tidligere offside.

SE VIDEOEN: «Skam», «Tragedie», «Gi ham en pause». Polakkene er nådeløse overfor landslaget

Etter pause hadde vertene mer del av kampen, men tankene var tydeligvis andre steder lenge. Spanjolene bevarte kreftene, så det skjedde ikke så mye foran målet til Joel Mally. Gjestene kunne derimot ikke gjøre så mye offensivt.

Til slutt utnyttet vertene kypriotenes utmattelse. Vi måtte vente til det 70. minutt på vertens tredje scoring. Så krysset Dani Carvajal ballen og Joselu headet ballen i mål. Tre minutter senere slo Carvajal til igjen og Ferran Torres omsatte pasningen.

Det var ikke slutten. Det ble et bytte i det 77. minutt. Joselu gikk over til Alex Baena. Ballen spratt av en av forsvarerne og falt i mål. Torres scoret vinnermålet i det 83. minutt med et vakkert skudd.

Spania – Kypros 6:0 (2:0)
1-0 – Gavi 18′
2:0 – Mikel Merino 33′
3:0 – Joselu 70′
4-0 – Ferran Torres 73′
5:0 – Alex Baena 77′
6-0 – Ferran Torres 83′

Komposisjoner:

Spania: Unai Simon – Dani Carvajal, Robin Le Normand, Aymeric Laporte, Jose Gaya (61′ Alex Balde) – Gavi (76′ Alex Baena), Rodri, Mikel Merino – Lamine Yamal (61′ Ferran Torres), Alvaro Morata (46′ Joselu) ), Nico Williams (46′ Yeremy Pino).

Kypros: Joel Mall – Andreas Karo, Alexander Gogic, Konstantinos Laifis – Stelios Andreou (90+1’ Andreas Panayiotou), Charalambos Kyriakou (46’ Michalis Ioannou), Ioannis Kousoulos (55’ Marinos Tzionis), C. Charalampous (61’ Kostas Pileas) , Anderson Correia – Grigoris Kastanos, Pieros Sotiriou (61′ Ioannis Pittas).

Gule kort: Pino (Spania) og Kastanos (Kypros).

Dømme: Simone Sozza (Italia).

* * *
Det norske laget oppnådde sin andre seier i kvalifiseringsrunden. I hjemmekampen mot Georgia var Erling Haaland og kollegene to mål foran ved pause. Etter pause endret ikke resultatet seg på lenge. Gjestene klarte kun å score et mål i tilleggstid. Det ble ikke tid til mer.

Norge – Georgia 2:1 (2:0)
1-0 – Haaland 25′
2-0 – Odegaard 33′
2:1 – Zivzivadze 90+1′

Tidsplan tabell

Les også:
Tomaszewski ombestemte seg om Santos
«Hva venter vi?» Szpakowskis triste ord om laget

You may also like

Leave a Comment