Home » El. Fotball-VM: Nordmennene slår polakkene, men har fortsatt sjanser til å rykke opp

Tirsdag ble listen hevet betydelig ettersom de norske gruppelederne er rangert på 11. plass på den nåværende verdensrankingen og de hvit-røde er rangert på 33. plass.

Uavgjort 0-0 mot Norge i Lodz i oktober ble ansett som en overraskelse. I andre omgang gikk vertens spillere frem fra første minutt og fikk raskt en tomålsledelse.

Først overrasket Gabriela Grzywińska, som skar inn etter et hjørnespark fra Guro Reit, sin egen keeper med hodet. Da hadde Caroline Graham Hansen så mye frihet i det polske sekstenmeteren at hun økte ledelsen.

Bayern ønsker ikke å selge Lewandowski! «Vi er ikke gale»

Resultatet kunne vært høyere opp til pause om det ikke hadde vært to flotte inngrep av Karolina Klabis.

De polske spillerne gjorde flere offensive grep, men hadde problemer med sin gode avslutning og klarte ikke å komme foran motstanderens mål.

Reserve Ewa Pajor brakte mye liv til handlingene til det polske laget. Kort tid etter at hun kom inn på banen ble hun tilsynelatende felt av den norske keeperen utenfor feltet i en-mot-en, men dommeren var uenig. I det 58. minutt plasserte VfL Wolfsburg-spissen ballen perfekt på Nikola Karczewska, som smalt traff nettet og avsluttet de polske kvinnenes raske aksjon.

Nordmennene ville «avslutte» kampen med det tredje målet og hadde flere meget gode sjanser til det. Klabis, som vant en-mot-en-duell med Ada Hegerberg, kom i veien, og blokkerte deretter motstanderens skudd fra tre meter.

Avslutningen tilhørte de angripende polakkene, som til og med var fornøyde med å utligne, men det viste seg at Pajors mål ble dømt til offside og målet ble underkjent.

I de siste kampene har de hvit-røde uavgjort mot Norge (0-0) og Belgia (1-1), Armenia (1-0 og 12-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1) beseiret ) og tapte Belgia borte med 0:4. De må fortsatt spille møtene mot Albania borte og Kosovo hjemme som er planlagt i september.

Trener Patalons lag beholdt en sjanse til andreplass i gruppen.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. For første gang i historien vil finalen møte 32 lag, inkludert de to vertene, uten å kvalifisere seg.

51 landslag deltok i konkurransen i UEFA-sonen og ble delt inn i ni grupper på seks og fem lag. Vinnerne kvalifiserer seg direkte til hovedturneringen, mens toerne spiller i sluttspillet. De to første får en pasning, mens den tredje har en sjanse i en 10-lags interkontinental play-off-turnering.

Norge 2-1 Polen (2-0)

Mål: 1-0 Gabriela Grzywińska (8, selvmål), 2-0 Caroline Graham Hansen (16), 2-1 Nikola Karczewska (58)

Gule kort: Norge – Maria Thorisdottir, Vilde Boe Risa; Polen – Adriana Achcinska

Dømme: Ivana Projkovska (Nord-Makedonia)

Seere: 4003

Norge: Cecilie Friskerstrand – Tuva Hansen, Ingrid Syrstad Engen, Maria Thorisdottir, Amelie Eikeland (70. Maren Mjelde) – Karina Savik (62. Elisabeth Terland), Frida Maanum, Lisa Naalsund (46. Vilde Boe Risa), Guro Riding (83. Guro Bergsvand) – Caroline Graham Hansen, Ada Hegerberg

Polen: Karolina Klabis – Anna Zapała, Małgorzata Mesjasz, Paulina Dudek, Zofia Buszewska – Gabriela Grzywińska, Adriana Achcińska, Nikol Kaletka (53. Ewa Pajor) – Weronika Zawistowska, Nikola Karczewska, Martyna Wiankowska Dominika Kopińska (85.)