Home » el. VM 2023: Belgia – Polen. Live dekning og resultat

el. VM 2023: Belgia – Polen. Live dekning og resultat

by Thure Lindhardt

Laget, som har vært ledet av trener Nina Patalon siden mai, har ennå ikke tapt i denne kvalifiseringen. Han har bånd til det høyere rangerte Norge (0-0) og Belgia (1-1) og vinner med Armenia (1-0), Albania (2-0) og Kosovo (2-1).

SE OGSÅ: En viktig seier for de polske representantene

– Vi prøver å svare på spørsmålet hvorfor vi har slike problemer i spillet med en teoretisk svakere motstander. (…) Mest påfallende var mangelen på effektivitet, som igjen forårsaket en del kaos i våre defensive handlinger. Kosovo overrasket oss ikke med noe. Det var vi som spilte en svakere kamp og det er alle klar over – sa lagkaptein Paulina Dudek, sitert i PZPN-mediet.

Hun understreket at seieren vil tillate polske kvinner å telle i kampen om opprykk.

– Vi er alltid opptatt. Jeg håper vi snakker rolig, analyserer alt og at møtet med Belgia blir veldig annerledes. Du må ta deg opp, slette dette spillet og fokusere på det neste, la den franske forsvarsspilleren Paris Saint-Germain til.

Det belgiske landslaget ligger på 19. plass på den nåværende FIFA-verdensrankingen, Polen 10. under. I den første kampen til disse lagene i Gdansk var det ingen forskjell. Vertenes lag ledet til pause etter Ewa Pajors scoring (40.), motstanderen utlignet i det 79. minutt. I de neste kvalifiseringskampene sluttet den tyske spissen VfL Wolfsburg å spille på grunn av en alvorlig skade.

– Erfaring har vist at laget vårt er mer modent, noe som burde hjelpe. Jeg vil ikke sammenligne kampen mot Belgia som åpnet kvalifiseringsrunden med kampen som åpnet den andre etappen. Dette er to forskjellige møter – sa treneren under pressekonferansen før avreise til trekningen.

Hun ønsket ikke å ta stilling til om tirsdagens kamp ville bli avgjørende for den endelige tabellen.

– Halvveis i kvalifiseringen er det vanskelig å snakke om fordi alt kan skje – estimerte hun.

Polakkene tapte i Pristina, utligningen ble scoret av 17 år gamle Karolina Gec, som debuterte på seniorlandslaget, som var en del av start-XI. Foruten henne, ga Gabriela Grzybowska og Natalia Wróbel sine første opptredener.

– Ansettelsene er veldig gjennomtenkte. Hver påfølgende spiller om bord er med på å bygge laget og oppnå et felles mål. Fremfor alt må han føle seg komfortabel i laget, for da viser han ferdighetene sine hundre prosent. Det er ingen problemer med integrasjonen, sa Patalon.

VM i 2023 arrangeres i Australia og New Zealand. Gruppevinnerne rykkes opp direkte til dem, toerne spiller i sluttspillet. De to beste sikrer opprykk, den tredje får en ny sjanse i en interkontinental turnering med 10 lag.

32 lag skal delta i finalen, inkludert to verter som ikke trenger å spille i kvalifiseringen. Den polske kampen mot Belgia spilles tirsdag klokken 20.30 i Leuven.

Live dekning og resultater av kampen Belgia – Polen på Polsatsport.pl. Start fra kl 20.30.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment