Home » el. WM 2022: Louis van Gaal likte transporten i rullestol

el. WM 2022: Louis van Gaal likte transporten i rullestol

by Thure Lindhardt

Den 70 år gamle treneren har vært helten for mange spektakulære begivenheter i sin lange karriere, han har oppnådd mange suksesser, men bildene fra tirsdagens kamp vil gå over i historien, ikke bare i nederlandsk fotball.

SE OGSÅ: Canada er nær ved å gå videre til verdensmesterskapet i 2022 etter å ha slått Mexico

Van Gaal ledet «Oranje»-laget fra tribunen på De Kuip Stadium i Rotterdam, ved å bruke mobiltelefon og også sitte i rullestol i stedet for fra benken. Da han parkerte sykkelen etter en tur søndag, falt han, skadet hoften alvorlig og klarte ikke å gå.

Etter sluttsignalet ble han imidlertid ført fra tribunen inn i garderoben og feiret med spillerne.

– Gutta implementerte den taktiske planen fantastisk. Og så var det bare jubel og champagne sammen, sa van Gaal.

Han innrømmet imidlertid at han skalv ved 0-0-resultatet. Vertene tok først ledelsen i det 84. minutt etter Steven Bergwijns scoring, mens Memphis Depay, som oppnådde 12. kvalifisering i kvalifiseringen og var mest effektiv sammen med engelske Harry Kane, sørget for ekstraomganger.

«Jeg var redd vi kunne mislykkes,» innrømmet han på nederlandsk TV. Det har blitt vurdert at dette er en uvanlig uttalelse for den tidligere treneren som er kjent for sin enorme selvtillit og til og med selvgodhet i Ajax, Amsterdam, Barcelona, ​​​​Bayern München eller Manchester United.

Tilliten til nederlendernes egne evner ble rystet av fraværet av EM 2016 og verdensmesterskapet i 2018, de returnerte til de store begivenhetene i årets EM, men ble eliminert i 16-delsfinalen med Tsjekkia. De kunne ha sikret seg opprykk til VM i Qatar noen dager tidligere, men slapp inn to mål på slutten av kampen mot Montenegro og ledet 2-0. Og så fikk van Gaal et brukket hofte.

«Vi måtte raskt finne et svar på hva som skjedde på lørdag, og det gjorde vi. Vi skal til VM og det er synd at turneringen i Qatar bare er et år unna» – sa kapteinen for «Oransje» også . Virgil van Dijk.

Selv om nederlenderne fortsatt har talentfulle spillere, kan de ikke bygge videre på de store suksessene til Johan Cruyff eller Marco van Basten. Derfor – til tross for finansieringen – er det mer skepsis i media.

«Vi skal ikke til Qatar som favoritter, men som outsidere», sa avisen «De Telegraaf», og dagbladet «De Volkskrant» uttalte at spillet med Norge, presentert i lange fragmenter, var «forferdelig kjedelig».

«Laget så ut som de skulle spille sammen for første gang, og denne jobben var utmattende» – ble det skrevet.

Van Gaal hadde også forskjellige opplevelser i verdenscupen. I 2001 kunne han ikke kvalifisere seg til finalen med store spillere som Marc Overmars eller Patrick Kluivert. I 2014 kom «Oranges» til finalen i Brasil, noe som var en stor overraskelse på den tiden, for bortsett fra Arjen Robben hadde de ingen store stjerner.

Neste år i Qatar får van Gaal sjansen til å krone sine treningssuksesser, da han selv ikke er i tvil om at dette blir hans siste mesterskap i karrieren.

MP, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment