Home » El. WSC 2022 – Svenske medier: Polen kan spille sluttspill med … Norge

El. WSC 2022 – Svenske medier: Polen kan spille sluttspill med … Norge

by Erlend Loe

Det svenske fotballforbundet (SvFF) er uenig i Polens direkte opprykk etter å ha tapt mot Russland i Qatar-VM-sluttspillet og forventer at FIFA skal navngi en ny rival.

03/07/2022 17:52

Kilde: MOS


Foto / pzpn.pl

Hvis kampen ikke var planlagt til den 24. kampen mellom Sverige og Tsjekkia, ifølge SvFF, ville Polen fått en fordel i form av en lengre pause og uten risiko for mulige skader. Ifølge svenske medier kan Norge bli de nye FIFA-utnevnte rivalene.

– Slovakia erstatter Russland som reservelag, som tok tredjeplassen i sin gruppe, men Norge var det beste kvalifiseringslaget, og ble nummer tre – skrev Aftonbladet daglig.

– Å bestemme et nytt lag som skal spille mot Polen i semifinalen vil være den mest rettferdige løsningen, sier SvFFs generalsekretær Håkon Sjøstrand til avisen.

– Polen å gå rett til finalen 29. mars ville vært urettferdig fordi spillet vårt, så Sverige og Tsjekkia, og finalen er bare fem dager unna, så det er tretthet, skader og mulige røde kort, så sjansene ville være gode ulikt på denne måten – forklarte han til Sjoestrand.

FIFA og UEFA har utestengt Russland fra å delta i konkurransen i deres regi på grunn av den militære invasjonen av Ukraina, men verdens hovedkvarter har ennå ikke tatt en avgjørelse om Polen og deres spill i semifinalen i sluttspillet. Det russiske forbund varslet anke til Den internasjonale voldgiftsdomstolen for idrett (CAS) i Lausanne, men ifølge CAS kommunikasjonskontor mandag ettermiddag er forespørselen fra russisk side ennå ikke mottatt.

You may also like

Leave a Comment