Home » Elleve fra «Sport» av 33. runde av Ekstraklasa! – Sport på sportdziennik.com

Elleve fra «Sport» av 33. runde av Ekstraklasa! – Sport på sportdziennik.com

33. runde av Ekstraklasasesongen 2022/2023. Elleve «idretter»!

Her er spillerne som vi mener fortjener en pris for sin prestasjon:

Bartosz MROZEK – note 7. Stal Mielec (målvakt)

Selv om Stal tapte 2-0 i Lubin, fortjente han en plass i troppen vår ved å redde dem fra å tape flere mål i flere situasjoner. Det er ingen overraskelse at han kommer tilbake til Lech etter sesongen.

Lubomir SZATKA – note 7. Lech Poznań (forsvarer)

I Kielce presenterte han seg så solid at Kolejorz-fansen lurte på om klubben ikke burde tilby ham en ny kontrakt.

Emil BERGSTROEM – 7. Gornik Zabrze (forsvarer)

Kampen mellom Górnik og Pogoń kunne kanskje vært annerledes hvis det ikke hadde vært for hans store inngripen fra det 63. minutt, da han blokkerte ballen i nettet etter et skudd fra Alexander Gorgon.

Erik JANŻA – note 7. Górnik Zabrze (forsvarer)

I sin stil krysset han fra venstre med så presisjon at Lukas Podolski visste hva han skulle gjøre med det og ga Górnik sin sjette strake ligaseier.

Michał SKÓRAŚ – note 8. Lech Poznań (midtbanespiller)

To ganger ble pasningene hans omsatt til mål av Kristoffer Velde. Prestasjonen i Kielce var nok et bevis på hvor godt året var for en ung spiller fra Jastrzębie som ble nominert til tittelen sesongens beste spiller i Ekstraklasa.

Władysław KOCZERHIN – note 8. Raków Częstochowa (midtbanespiller)

Han kastet «Nafciarzy» fra Płock i kisten og nå er spørsmålet bare om Kraków lukker lokket i helgen. Ukraineren slo først veldig effektivt fra langt hold og utnyttet deretter Ben Ledermans hælspark. Han fullførte en brace mellom det 81. og 86. minutt, og ga Rakow sin første seier i mai.

Maciej GAJOS – Note 1. Lechia Gdańsk (midtbanespiller)

Omgangens elleve bør ikke gå glipp av en mann som representerte Gdańsk i det 8. minuttet av pausetid med et mål fra baksiden av Ekstraklasa, som ble avgjørende for seieren over Legia. En lav score bare fordi han dukket opp på banen i det 84. minutt. Han burde vært uklassifisert, men han sikret et poeng for våre gullstøvler med et mål.

Kristoffer VELDE – note 9. Lech Poznań (midtbanespiller)

Nordmannen er i toppform på slutten av sesongen. Han har scoret fire ganger på de tre siste kampene. Han kom tilbake fra Kielce med en brakett og en assist på Filip Marchwińskis mål.

John YEBOAH – note 8. Śląsk Wrocław (frem)

Han trekker Schlesien tilbake for å beholde den. To mål i derbyet med Miedź og tilskuerne som lurte på om han er bedre enn den mest hyggelig huskede utenlandske spilleren de siste årene, Ryota Morioki.

Frank CASTANIEDA – Note 7. Radomiak Radom (spiss)

Colombianeren var endelig spilleren vi kjenner fra tiden da han strålte i vår liga i Warta-farger. Et mål og en assist i Radomiaks jevne seier over Widzew – hans første mål siden han kom tilbake til Polen.

Lukas PODOLSKI – note 8. Górnik Zabrze (spiss)

Glad for tredje gang. Det var to tverrliggere til å begynne med, men så ga han Górnik seieren over Pogoń med et perfekt skudd «der han kom fra» i det fjerde minuttet av tilleggstid, noe som skapte stor glede for de 21.000 tilskuerne. Han feiret signeringen av en ny 2-årskontrakt på en spektakulær måte.