Home » EM-kvalifiseringskamp 2024. Spania vant stort mot Norge i Malaga. Bedre enn spillet. Det sto 1-0 til det 84. minutt

by Connie Nielsen

Kvalifisering til EM 2024. Det spanske landslaget vant 3-0 med det norske landslaget i Malaga. Laget fra Skandinavia manglet i hvert fall Erling Haaland. Den største spenningen kom på slutten. Stillingen var 1-0 i det 84. minutt, seieren sikret av innbytter Joselu, som trengte tre minutter etter å ha kommet inn for å score to ganger.

Kvalifisering til EURO 2024. Spania – Norge 3:0 (1:0)

Spanjolene åpnet scoringen i det 13. minutt. En pasning fra vingen Alejandro Balde ble brukt av RB Leipzig-midtbanespiller Dani Olmo, som krenget i det norske nettet. Klubbkameraten Orjan Nyland hadde ikke forventet en slik grad.

Nordmennene ga seg ikke etter et raskt innslup mål. De truet spanjolene etter en halvtimes spill – spiss Alexander Sorloth scoret målet. Ballen var i ferd med å treffe Real Sociedad-spissen i nettet.

Femten minutter før slutt kunne spanjolene utvidet ledelsen. En strålende sjanse ble savnet av en innbytter Villarreal-spiss, Yeremy Pino, som landet flatt på bakken, utenfor gjestenes målstolpe.

Noen minutter senere svarte nordmennene. I en 100 prosent situasjon gjorde Sorloth en feil som ble servert av Bodo/Glimt-midtbanespiller Patrick Berg, som spilte mot Lech Poznań i begge LKE-16-delskampene.

Slutten tilhørte Spania. Inngangen til dragen Joselu

32 år gamle spiss Joselu sørget for 2-0. Treneren for det spanske landslaget hadde en nese som introduserte både målscoreren og assistenten for det målet – Fabian Ruiz.

Mindre enn minuttet senere scoret Spania enda et mål. Fra kloss hold satte Joselu ballen i nettet, og feiret to mål tre minutter etter at han kom inn på banen.

Kampen mot Norge var Luis de la Fuentes debut som manager. Etter verdensmesterskapet, der Spania ble eliminert i 16-delsfinalen, ble Luis Enrique sparket fra forbundet, hvis siste kamp var et 3-0-nederlag av Marokko da Qatar brøt.

PAP/EPO

Pedri og Haaland var fraværende

Begge lag manglet de største stjernene. Pedri, som har slitt med en skade i flere uker, var fraværende på det spanske landslaget. Barcelona-midtbanespilleren vil være ute i minst to uker til. Ifølge spanske journalister vil han ikke være i stand til å komme seg i tide til El Clasico, som finner sted 5. april.

Sergio Ramos er utelatt fra den spanske troppen på grunn av den nye trenerens avgjørelse. PSG-forsvareren er en absolutt rekordholder med 180 landskamper under beltet.

Erling Haaland manglet på det norske landslaget. Manchester City-stjernen var også utilgjengelig for treneren på grunn av skade. Han forlot landslagets treningsleir for noen dager siden etter at det ble avslørt at han led av lyskeproblemer.

Spania åpner kvalifiseringsgruppe A til det tyske EM. De andre lagene i denne kvalifiseringsgruppen er Skottland, Georgia og Kypros.

Spania 3-0 Norge (1-0)
Mål: Olmo 13′, Joselu 84′, 85′
Spanias lag: Arrizabalaga – Carvajal, Nacho, Laporte, Balde – Rodri, Merino (82′ Ruiz), Olmo (68′ Pino), Aspas (58′ Ceballos), Gavi (58′ Oyarzbal) – Morata (82′ Joselu).
Norges lag: Nyland – Pedersen (75′ Ryerson), Strandberg, Ostrigard, Meling (75′ Bjorkan) – Odegaard, Berg, Aursnes – Berge (74′ Solbakken), Sorloth (87′ Brynhildsen), Elyounoussi (74′ Larsen).

Hva var årsaken til anklagene mot det polske landslaget i kampen mot Tsjekkia?  Det er nok umulig å påpeke én ting, men eksperter og fans er enige: For det første var det ingen guider i Praha.  Her er en liste over de mest erfarne spillerne som kan kalles frontløpere og i kampen mot Tsjekkia var deres fravær synlig for det blotte øye.  Sjekk ut flere spillere ved å høyreklikke!

Savner Fernando Santos frontløperen i troppen? Savner her og…