Home » Emilien Jacquelin betror seg selv før sesongstart

Emilien Jacquelin betror seg selv før sesongstart

by Thure Lindhardt

Emilien, sommeren din ble avbrutt av et håndleddsbrudd (radius). Har det tilbakeslaget stilt spørsmål ved ambisjonene dine om å spille sammenlagt i vinter?

– Planene er under vurdering. Jeg har en følelse av at de olympiske leker på innsiden kommer til å bli utfordringen som begeistrer meg mye mer enn den totale stillingen. Dette gir meg styrke til å yte maksimalt hver dag, selv når tankene halter og håndleddet gjør vondt. Men jeg gir ikke opp noe annet: Fra det første løpet i Östersund på lørdag vil jeg spille foran og ikke ta igjen. I Beijing ønsker jeg å oppfylle min barndomsdrøm: å vinne en olympisk gullmedalje. «

Er det derfor du endret holdning til skyting?

«Det er noe jeg har introdusert siden oppkjøpet i mai. Observasjonen var at dette veldig raske skuddet som jeg har selvfølgelig er både min beste venn og min verste fiende. Mitt ledende prinsipp har alltid vært «Den som våger vinner». Jeg er ikke redd for det, og det forklarer prestasjonene mine i endagsløpene. På baksiden, da jeg kom inn i en sesong, ble det vanskelig å opprettholde disse egenskapene. Jeg kjente på innsiden at denne naturligheten ville uttrykke seg, men en liten stemme kalte meg til orden og det ble tull. Jeg prøvde å modne skytingen min litt, å være mer regelmessig og spille sammenlagt i årene som kommer. Skaden utviklet meg videre. Jeg sparket meg i rompa og nå har jeg funnet en god balanse. «

Snakket du med Martin Fourcade om det?

«Ja. Den nye tilnærmingen begynte å trave i meg etter verdensmesterskapet i Pokljuka. Dagen etter jakten var det mange som skrek om prestasjonen når det gjaldt skyting og Martin kom opp og sa,» Det er veldig bra det han har gjort men hvis han vil vinne OL, går det ikke.» Først tok jeg det veldig dårlig. Jeg tenkte: «Uansett hva jeg gjør, vil du alltid bli dømt». Det var vanskelig fordi jeg laget en perfekt kopi til meg selv. Vi snakket om det etterpå og jeg forsto hans synspunkt, måten å tenke og handle på. Jeg innså at hvis jeg skulle bli mer regelmessig, måtte jeg endre meg, at skytingen min ikke ville feile noen ganger. «

Påståelige mål, en ny liggende stilling … Er denne skaden nesten en gave?

«En gave fra selve himmelen! (ler) Det er ikke en gave, men det tillot meg å fokusere på nytt. Jeg var litt unnvikende og denne skaden minnet meg på hvor mye jeg elsker sporten og setter høye mål. Jeg er ikke redd for å kunngjøre det. Det pleide å gjøre meg sterk. Fra starten av forberedelsene følte jeg internt at kampene var et mål, men jeg snakket ikke så mye om det. Var det et indre forsvar? Kan være. Men siden skaden er jeg ikke redd for å si hva jeg skal se etter. Det er normalt å ha høye mål, jeg vil gjøre alt jeg kan for å nå dem. Og hvis jeg ikke lykkes, er det synd jeg ville ha gitt mitt maksimale. Jeg vet hvor jeg vil i dag. Jeg vil ikke kaste bort mer tid. «

Du føler deg mer fredelig enn tidligere. Hvis dette er tilfelle?

«Denne skaden kan ha gjort meg moden. Jeg fordøyde forrige sesong mye bedre enn den før. Og da jeg krasjet på sykkelen i Norge, prøvde jeg å se glasset halvfullt på et brøkdel av et sekund. Det tillot meg å ta et skritt tilbake. Jeg forsto mye. I begynnelsen av min karriere oppdaget jeg verdenscupen av begeistring. Da gikk drømmene mine raskt i oppfyllelse. Min lidenskap har blitt jobben min. Og som alle andre går jeg ikke spent på jobb hver morgen. Men du måtte akseptere det og ikke skjule den følelsen. Det er en type modenhet som kommer med alderen. Da jeg oppdaget PyeongChang-OL for fire år siden, hadde jeg ikke samme status. Der, med to verdenscuptitler på jakt og en liten klode, er det normalt å ikke være over-the-top med ideen om å arrangere et verdenscup. Jeg måler tilbakelagt distanse. Ingenting skjer ved en tilfeldighet, og denne skaden har tillatt meg å trekke pusten dypt. «

Dette betyr ?

– Alt har skjedd veldig raskt de siste to årene. Jeg har utviklet meg mye. Vinteren 2019-2020 var forferdelig: Med de to verdenscuptitlene, den lille jordkloden, oppsigelsen til Martin Fourcade, var det virkelig følelsesladet. Og plutselig da vi kom tilbake til Frankrike ble vi låst inne. Jeg kunne ikke feire med mine kjære. Det gjorde det ekstraordinære dagligdagse. Jeg tok fri noen dager i sommer, men det gikk fort. På den annen side var de første fem dagene etter skaden veldig bra for meg. Den første følelsen jeg hadde var at jeg var på ferie. Og det var syv år siden jeg følte det slik. «

Var du på randen av utbrenthet?

«Vi legger til restriksjoner daglig, du lever etter timeplaner hele tiden. Enten i praksis eller hjemme, det er det samme. Alt er satt i tide. Der sto jeg opp: hvis det var tidlig, så mye desto bedre, hvis det var 09.00, var det ok. Min eneste bekymring var hvem jeg ville ha kaffe med. Det var veldig bra for meg. Jeg følte at jeg skulle tilbake til tenårene da jeg var 14-15 år gammel og skilt fra skiskyting. Det tok ikke særlig lang tid, for så fort jeg hadde gjenopptatt treningen, satte jeg selvfølgelig straks på beina min strenghet og dedikasjon. Denne korte ferien var veldig bra for meg. Jeg har gjenoppdaget steder hvor jeg trener hver dag. Jeg likte Vercors-platået mitt uten baktanker. Det er urovekkende. Jeg følte at jeg gikk inn i et annet liv. «

Som Simone Biles eller Naomi Osaka, er ikke din generasjon redd for å overlate følelsene sine til denne mentale byrden; lar det deg frigjøre deg selv litt?

«Vincent (Vittoz, trener for det franske landslaget, red.anm.) mener at vår generasjon er veldig seriøs og at vi legger mye krefter i trening. Det er morsomt fordi jeg nesten tenkte omvendt. Men vi er en generasjon som aldri blir fornøyd og er redd for at vi aldri skal gjøre det godt nok. Dette forklares også med at vi er generasjonen etter Martin Fourcade, mannen som dominerte sin disiplin og som vant alt. Hvis jeg drev med noen annen sport, ville jeg vært helt fornøyd med merittrekorden min. Så jeg sier til meg selv: «Det er bra, men minimalt i forhold til ham.» Og mentalt sliter alt deg fordi du har kontroll hele tiden. Jeg merker at jeg hele tiden har fokus på detaljer under trening. «

Du hørte om arrangementet for fire år siden som stedfortreder i PyeongChang. Så du for deg å være en av de store gullfavorittene i Beijing?

«Jeg drømte om det, men jeg ville ha ledd hvis jeg hadde blitt fortalt at jeg skulle ha denne plata tre år senere. Du må tro på drømmene dine, gå fremover. Med denne holdningen vil jeg gjerne gå til de olympiske leker. Å oppleve alle disse følelsene er grunnen til at jeg driver med idrett på høyt nivå. Å ha bekymring viser at du er klar og at du ønsker å gjøre det bra. Jeg vet at presset jeg legger på endagsløp hjelper meg mer enn det gjør vondt. Det ville definitivt vært en flott historie. I 2020 trodde jeg at min første verdenstittel ville berolige meg, og det var den ikke. Jeg tror at hvis jeg klarer å ha en god sesong og et flott OL til tross for skaden, kan jeg endelig være stolt av meg selv. «

You may also like

Leave a Comment