Home » En annen gigant innen produksjon av egg og eggprodukter dukker opp i Latvia

En annen gigant innen produksjon av egg og eggprodukter dukker opp i Latvia

by Gunnar Garfors

Alūksnes putnu ferma planlegger en betydelig utvidelse av virksomheten – både i Alūksne, hvor antallet verpehøner forventes å øke til 2 millioner, og i Preiļi kommune, hvor oppdrett av kyllinger til eget bruk starter senere i år, og vil fokusere på produksjon av eggprodukter. Det er planlagt å gjøre store investeringer – over 80 millioner euro, hvor kilden vil eies av Yuri Adamovich JSC «APF Holdings».

Alūksne fuglefarm er for tiden den nest største eggprodusenten i Latvia og den tredje største i Baltikum. Hovedkonkurrenten til selskapet er produsenten av egg og eggprodukter «Balticovo», den største i Nord-Europa.

Både fuglefarmen Alūksne og Balticovo innrømmer at økningen i eggprisene som følge av russekrigen i Ukraina er uunngåelig.

Eieren av Alūksne Bird Farm snakker til Delfi Bizness og sier åpent at dyrerettighetsaktivisters innsats noen ganger bekymrer og forvirrer ham. Som eksempel nevner han at aktivister i Tyskland har forhindret fjørfebønder i å slakte uegnede kyllinger så snart de klekkes og har til og med informert forbrukere på eggepakken om at kyllingmoren fortsatt er i live. «Hva betyr det i praksis? Kyllingbroren blir tatt med til Polen, hvor han oppdras til han er tre måneder gammel, og deretter drar han til kjøttfabrikken. Så balansen, så snakket om den grønne kursen, for å si det mildt, hykleri», sier forretningsmannen.

You may also like

Leave a Comment