Home » En annen spiller delte Rybus sin skjebne. Ikke mer landslag i fotball

En annen spiller delte Rybus sin skjebne. Ikke mer landslag i fotball

by Erlend Loe

Det tok lang tid, men til slutt Maciej Rybus har tatt en avgjørelse. Kontrakten hans med Lokomotiv Moskva har gått ut. Forsvarsspilleren kunne ha forlatt Russland da, stiftet en ny klubb i et annet land, men han bestemte seg for å bli. Avgjørelsen ble argumentert av familien: opprinnelsen til kona (hun er russisk) og det faktum at barna hans ble født i Moskva. I dag spiller han for Spartak Moskva, men han kommer ikke til å spille for det polske landslaget på lenge, med mindre han sier farvel til dem permanent.

se videoen
Tomek Fornal og Kuba Kochanowski spøkte med Bartek Kurek. Alt ble spilt inn av den underholdte Karol Kłos

Norge liker Polen. Fotballspilleren vil ikke spille på landslaget fordi han ble i Russland

«Velgeren informerte Maciej Rybus om at på grunn av hans nåværende klubbsituasjon, vil han ikke utnevne ham til septembergruppen på landslaget og vil ikke ta ham i betraktning når han skal bestemme sammensetningen av laget som skal til VM i Qatar «, heter det i den offisielle uttalelsen PZPN og det polske landslaget tok en veldig sterk holdning mot Russlands invasjon av Ukraina. De hvit-røde skulle spille med det russiske landslaget i kvalifiseringssluttspillet til verdensmesterskapet i 2022, men de protesterte. Andre land fulgte etter. Da reagerte FIFA og suspenderte Sborna fra internasjonale konkurranser.

Den spanske journalisten møter Lewandowski. «Han kom bare for pengene»

For mer sportsinnhold, gå til Hjemmesiden til Gazeta.pl

Maciej Rybus vil ikke være den eneste fotballspilleren som gikk glipp av sjansen til å spille for landslaget etter eget ønske. Norges Fotballforbund meldte at Stale Solbakken tok samme avgjørelse. Norges landslagssjef har gitt Mathias Normann beskjed om at han ikke spiller rammeverkfordi «han signerte en kontrakt med en ny russisk klubb».

Normann er offisielt fotballspiller i FK Rostov. Imidlertid tilbrakte han det siste året på lån i Norwich City. Alt tydet på at han ville bli i Storbritannia eller i det minste bytte liga. I mellomtiden har den 26 år gamle nordmannen bestemt seg for å bli i Russland. Det neste året skal han spille (på utlån) på Dynamo Moskva.

– Det var ikke et vanskelig valg. jeg ringte [Normanna]da jeg hørte om overføringen lørdag. Og jeg informerte ham om de sannsynlige konsekvensene hvis han bestemte seg for å signere med Dynamo. Det gjorde han og så ble vi enige med Lis Klaveness om at vi skulle informere ham om situasjonen før pressemeldingen kom ut, sier Solbakken til VG.

Manageren la til at fraværet fra troppen ikke har noen tidsramme. Normann vil definitivt ikke spille for Norge så lenge «situasjonen er som den er». Solbakken understreket også at han var «veldig overrasket» over spillerens valg.

«I utgangspunktet er det ikke forbundets oppgave å ha noe å si i valg av klubb gjennom representantene, men vi er nå i en unik situasjon. Alle nordmenn og europeere Fotball går med på å i fellesskap legge press på Russland som krigførende stat, som også er svært aktiv i å bruke sin maktposisjon Sport. Alle russiske lag er utestengt fra internasjonale sportskonkurranser. Solbakken og jeg er enige om at Normann ikke kan representere Norge hvis han nå spiller for en russisk klubb.

Borussia gir rivalen en sjanse til å starte i Champions League.  En sikker seierBorussia gir rivalen en sjanse til å starte i Champions League. En sikker seier

You may also like

Leave a Comment