Home » en femte dag preget av kamper i Kharkiv og samtaler mellom Moskva og Kiev

en femte dag preget av kamper i Kharkiv og samtaler mellom Moskva og Kiev

by Peter Østbye

Mange av dere har spurt oss om dagens spesielle nødsession i FN, hvor 193 land deltok. Russland led en byge av fordømmelse der, med de fleste medlemmene som ba om å stanse invasjonen av Ukraina.

Etter «ett minutt med stillhet, bønn og meditasjon»FNs generalsekretær Antonio Guterres satte tonen for en litani av taler som vil fortsette tirsdag eller til og med onsdag gitt antall registrerte land.

«Kampene i Ukraina må stoppe»banket i hodet til FN. «De raser i hele landet, i luften, til lands og til havs.» (…) Nok er nok. Soldatene må tilbake til brakkene sine».

Ukraina og Russland kolliderer igjen da Danmark fordømmer Russlands militære eventyr «meningsløst».

«Hvis Ukraina ikke overlever, vil ikke FN overleve», advarte Ukrainas ambassadør Sergiy Kyslytsya. Korn «Vi kan redde Ukraina, redde FN, redde demokratiet og forsvare verdiene vi tror på»han la til.

I en defensiv posisjon gjentok hans russiske motpart at Russland utøver sin rett til selvforsvar nedfelt i artikkel 51 i FN-pakten og understreket dette «Smerter» i den separatistiske Donbass-regionen og klager på det «anti-russiske stereotyper» Av Vesten.

«Vi føler oss ikke isolerte», forsikret Vassily Nebenzia til media kort tid etter å ha avslørt utvisningen av tolv medlemmer av teamet hans, inkludert hundre. Moskva fordømmer en «fiendtlig tilnærming».

For å uttrykke motstand mot krigen, vil en resolusjon fremsatt av europeerne i koordinering med Ukraina snart bli tatt opp til avstemning, kanskje på onsdag. Han må få 2/3 av avgitte ja- og nei-stemmer for å bli akseptert.

For å få maksimalt antall stemmer er språket i teksten redusert i forhold til et originalprosjekt. Oppløsningen «dømt» enda mer «Russlands aggresjon mot Ukraina»men «beklager angrer»ifølge versjonene mottatt fra AFP.

You may also like

Leave a Comment