Home » En forbrenningsmotor uten skadelige utslipp

En forbrenningsmotor uten skadelige utslipp

by Peter Østbye

Verden beveger seg stadig mer bort fra bruken av kjøretøy med forbrenningsmotorer, men noen selskaper ønsker å gjenbruke denne utprøvde teknologien for å gjøre dem i stand til å leve i harmoni med kravene til klimaendringer.

Et eksempel kommer fra Astron Aerospace, som avduket Omega 1, en motor som har som mål å blåse nytt liv i forbrenningsmotorer ettersom forbruket av fossilt brensel fortsetter å synke.

Omega 1 ble designet for å kjøre på en rekke forskjellige drivstoff, og skaperne hevder at den kan kjøre med svært lave utslipp. Astron Aerospace hevder på sin nettside at Omega 1 » ekstremt lave til ingen skadelige utslipp«, og at det er» ultimate rekkeviddeforlenger«.

Selskapet sier at det har en fungerende prototype av motoren.

Mulighet for å pare motoren med en annen

Ifølge Astron Aerospace er Omega 1 verdens første motor med aktiv lineær kraftoverføring. » Når Omega 1-motoren går« ifølge selskapets nettsted,» All kraft overføres gjennom den unike roterende drivakselen«.

Astron Aerospace hevder at Omega 1 » vil forandre verden til det bedre ved å levere en ny motor som er mindre og kraftigere samtidig som den bruker langt mindre drivstoff«. Selskapet hevder at dets nye kreasjon » vil produsere betydelig mindre klimagasser og samtidig forbedre dreiemoment og kraft [un] utrolig liten kropp«.

En standard Omega 1-motor veier kun 16 kg og yter 160 hk.

Selskapet sier at dets innovative motordesign også gjør det mulig å stable flere motorer, noe som øker ytelsen. Selv om denne utformingen neppe vil forhindre det pågående presset mot elektrifisering – Canada og Norge, for eksempel, kunngjorde nylig forbud mot kjøretøyer med forbrenningsmotorer – kan det tillate at forbrenningsmotorteknologien varer bare litt lenger.

You may also like

Leave a Comment