Home » En gruppe pionerer fra Ukraina trener ved det militære treningsområdet nær Brzeg

En gruppe pionerer fra Ukraina trener ved det militære treningsområdet nær Brzeg

by Catherine Monroe

En gruppe ukrainske soldater trener nær Brzeg (Opole). Fredag ​​fikk de besøk av Josep Borrell, EUs høyrepresentant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk og visepresident i EU-kommisjonen.

En gruppe soldater fra de ukrainske væpnede styrkene trenes ved det militære treningsområdet nær Brzeg som en del av EUs militære bistandsmisjon til Ukraina (EUMAM Ukraine). Fredag ​​møtte Josep Borrell trenere fra flere land involvert i oppdraget og trente ukrainske soldater.

Lederen for EUs diplomati sa på et møte med journalister: «Etter dette møtet med soldater som trener for å avvise russisk aggresjon og forsvare landet deres, føler jeg stor ydmykhet.» Han påpekte også at EUs bistand til Ukraina og etableringen av et treningsoppdrag i Brzeg er på mange måter «enestående» EU-handlinger.

Han kunngjorde at dette oppdraget, som kostet EU-budsjettet 100 millioner euro å opprette, vil trene 50.000. ukrainske soldater. Trenerne deres vil ikke bare være tjenestemenn fra EU-land, men også britiske og kanadiske, og Norge, som ikke er en del av Fellesskapet, gir 50 millioner euro til dette oppdraget. I tillegg gir EU 60 millioner euro til bruk av våpen i trening.

Major Artur Pinkowski sa til PAP at formålet med oppdraget er å støtte gjenoppbyggingen av Ukrainas væpnede styrker gjennom omfattende opplæring. Misjonen vil gi den grunnleggende og spesialiserte opplæringen som kreves av Ukraina, misjonens mandat er fleksibelt slik at det raskt kan tilpasse seg Ukrainas utviklende behov, og EU MAM vil gi en langsiktig og bærekraftig støtteplattform for forsvar av Ukrainas tilbudstropper .

«En gruppe pionerer blir for tiden utdannet her på ulike nivåer. Vår oppgave er å forberede dem militært så godt som mulig slik at de kan forsvare hjemlandet sitt. Soldater kommer i uniformene sine. Vi stiller med treningsutstyr, overnatting og instruktører fra flere land. Vi er klare for videre opplæring, selvfølgelig, tilpasset behovene rapportert fra ukrainsk side,» sa major Pinkowski.

På spørsmål om detaljene i treningen sa en av de polske trenerne at treningen bruker erfaringen til trenere fra flere land.

«Vi må huske på at den ukrainske hæren for tiden har utstyr fra mange land. Utstyret vårt, selv om det delvis stammer fra Warszawapaktens tid, er veldig likt våre naboers hær, men utstyr fra andre land krever kunnskap om dets design og riktig bruk for at du skal kunne utnytte dets evner fullt ut», sa han.

Pionertreningssyklusen varer i flere uker. Etter trening returnerer soldater til Ukraina, hvor de deltar i kampoperasjoner eller pionerer utenfor frontlinjene etter behov.

You may also like

Leave a Comment