Home » En innbygger i Kołobrzeg skal konkurrere om finalen i Norway’s Got Talent!

En innbygger i Kołobrzeg skal konkurrere om finalen i Norway’s Got Talent!

by Erlend Loe

Dette er en historie om hvordan ungdommelig lidenskap ikke forsvinner til tross for tid og hvordan engasjement og år med trening verdsettes. En Kolberger kjemper om finalen i den norske utgaven av Got Talent!

TV-talentshowproduksjoner er veldig populære ikke bare i Polen, men over hele verden. På grunn av migrasjon er våre landsmenn ofte å finne i utenlandske programutgaver. Dominik Cieszyński fra Kolberg, som kjemper om finalen i programmet med laget sitt, oppnådde stor suksess på «Norway’s Got Talent».

Vanlige lesere av Gazeta Kołobrzeska husker kanskje Dominiks historie fra over 10 år siden. Den gang beskrev vi talentet til en gutt som hadde en veldig uvanlig interesse. Han likte sportsaktiviteten kalt parkour, som innebar å overvinne hindringer som oftest møter på gaten gjennom hopp og forskjellige stunts og pull-ups. For tiden er det en veldig spektakulær sport som blir stadig mer populær over hele verden.

Dominik har jobbet med dette siden 2006. I 2011 hadde han allerede nok ferdigheter til å dele med yngre mennesker fra Kołobrzeg. Et år senere dro han til Norge på jakt etter et bedre liv, hvor han fortsatt bor i Sarpsborg sammen med sin forlovede og sin lille datter Kaja. Selv om han dro til utlandet ga han ikke opp lidenskapen og i Norge grunnla han sammen med en venn Exeo-teamet som han kom til semifinalen i Got Talent med, men det var der eventyret hans med showet endte. I år dukket det opp enda et forslag til deltakelse i programmet. Dominik satte sammen et team på 11 personer i forskjellige aldre, kjønn og utviklingsnivåer (på bildet D. Cieszyński på nederste rad, først fra høyre). – En av våre teammedlemmer er en 12 år gammel jente som heter Leanna. Hun hadde likt å se dette showet sammen med foreldrene sine i mange år, og ga dem et privat show hjemme og drømte om en dag å være blant publikum for dette showet. Nå er han medlem av vårt Exeo-team og deltar i semifinalen i dette programmet! Livet hennes har endret seg mye siden hun møtte oss og Parkour fire år før. Fra en beskjeden, stille og flau jente er hun blitt en selvsikker, talentfull, åpen og smilende jente som ikke er redd for å stå på scenen foran et stort publikum og en storjury. – sier Dominik, hvis casting-team satte opp et show fullt av imponerende hopp og figurer. I andre runde stiller de med et enda sterkere show og er allerede i semifinalen. – Målet vårt er å vise at parkour passer for alle. Vi vil gjøre vårt beste og drømme som gruppe og prøve å vinne hele programmet. Responsen på opptredenene våre har vært veldig positive, vi mottar mange kommentarer og private meldinger med gratulasjoner. Gruppen vår blir bedre for hvert møte og stemningen mellom oss blir bedre – det er et stort eventyr. Vi håper å kunne inspirere en ny generasjon parkour-entusiaster – legger D. Cieszyński til, for hvem parkour ikke bare har blitt en ungdomshobby, men også en livsstil. I Norge grunnla og driver han et selskap og en forening som fokuserer på dette området. – Vi bygger parkourparker og andre treningsfasiliteter og selger produkter og tjenester knyttet til sporten vår. Jeg kjører parkourkurs for barn og ungdom og jobber med å åpne eget akademi i Sarpsborg. Målet med akademiet er å samle folk fra tre idrettsgrener: parkour, poledance og calisthenics. Min forlovede Kinga Szostak, som jeg kom hit med i 2012, er en flerfoldig norsk mester i poledance og vi planlegger å drive dette akademiet sammen – kunngjør Dominik, som også støtter sin forlovede i å utvikle sin lidenskap for poledance og skal delta i verdensmesterskapet i Barcelona i desember.

Vi finner ut hva som skjer videre i Dominik Cieszyńskis norske program 17. november, da semifinaleepisoden med deltagelse av laget hans er planlagt den dagen. – Jeg vil benytte anledningen til å hilse på min mor Teresa, som fortsatt bor i Kolberg – Dominik avslutter samtalen med et smil og håper at drømmen om showets finale snart blir en realitet.

Du kan se oversikten over deltakelse i programmet HER.

You may also like

Leave a Comment