Home » En innsamling for å kjøpe en drone til Ukraina har startet i Norge

En innsamling for å kjøpe en drone til Ukraina har startet i Norge

by Connie Nielsen

Innbyggere i Norge ble med i Bayraktar for Ukraine-kampanjen. En innsamling har startet i fjordenes land, hvis formål er å kjøpe en kampdrone for den ukrainske hærens behov. Tidligere hadde litauere og polakker tatt lignende tiltak.

Innsamlingen på Spleis.no-portalen ble lansert av Norwegian advokat Bengt Erik Waldow. – Alle midler går direkte til produsenten eller til hjelpefondet til Ukrainas ambassade i Norge – vi leser i beskrivelsen gitt av ham. – Litauen samlet inn beløpet for én Bayraktar per dag, Polen og ukrainere fikk beløpet for tre droner. Norge må i hvert fall gjøre det samme – mobiliserer advokaten.

Kjøpet av Bayraktar TB2 kampdrone koster rundt 5,5 millioner dollar (~ 55 millioner kroner). Fra det øyeblikket innsamlingen startet, klarte nordmenn å samle inn over 417.000. NOK. – Informasjon om oss fant veien inn i den tyrkiske avisen. Jeg jobber nå med norske medier for å nå de nasjonale nyhetene. Jeg har også informasjon om at svenskene gjør lignende tiltak. Er det én ting nordmennene ikke liker, så er det nederlaget til svenskene – skrev Bengt Erik Waldow 18. juli.

Polske kjendiser deltok i #BayraktarChallenge-kampanjen. Innsamlingen ble grunnlagt av journalisten Sławomir Sierakowski og ble støttet av skuespillere, journalister og mediefolk. Noen av dem tilbød noe i retur for en middag sammen eller en dag på filmsettet. Den 20. juli oversteg det totale betalingsbeløpet PLN 18 millioner.

Kilde: MojaNorwegia.pl

You may also like

Leave a Comment