Home » En interessant overgang til PKO BP Ekstraklasa. Representant for Norge i Pogoń Szczecin

En interessant overgang til PKO BP Ekstraklasa. Representant for Norge i Pogoń Szczecin

by Erlend Loe

Ulvestad er en midtbanespiller som hovedsakelig opptrer på midtbanen. Han startet sin seniorkarriere i lokale Ålesunds FK, som han vant sitt første trofé med – Norgescupen – i 2011. Han spilte også i England (med Burnley FC i Premier League og Championship og på lån hos Charlton Athletic i Premier League). Han tilbrakte de neste tre sesongene i Djurgarden, Sverige, med hvem han vant den svenske cupen og det nasjonale mesterskapet i 2019. I 2021 hadde han en episode med Kinas Qingdao FC og tilbrakte de to siste sesongene med Tyrkias Sivasspor, som han vant den tyrkiske cupen med.

Han spilte for Aalesunds, Djurgarden og Sivasspor i Europa League, Champions League og Conference League. Forrige sesong stilte han i sistnevnte konkurranse med Sivasspor og nådde 16-delsfinalen. Totalt har den norske midtbanespilleren gjort 23 kamper i Europa, og scoret seks mål.

Han debuterte for Norges seniorlag i en kamp mot De forente arabiske emirater i 2014. I 2019 hadde han flere opptredener. Han spilte sist for landslaget i november 2020 i Nations League-kampen mot Østerrike. Så langt har han representert Norge fire ganger.

– Vi får selskap av en erfaren spiller som har spilt over 300 kamper på høyeste nivå, blant annet i Norge, Sverige eller Tyrkia og i europeiske konkurranser. Hvis du ser på karrieren hans, kan du se at han er en samler av nasjonale cuper. Jeg har ingenting imot at han fortsetter denne tradisjonen med oss. Jeg tror Fredrik vil bringe oss mye glede med spillet sitt fordi han utvilsomt har kvaliteten og ferdighetene til å gjøre det, spesielt når det kommer til balansen mellom angrep og forsvar. Dette er en viktig overgang for klubben vår – sa direktøren for Pogońs sportsavdeling, Dariusz Adamczuk.

«Jeg har trent alene i det siste, men jeg er godt forberedt. Jeg må bare føle på ballen og jeg er klar til å spille. Pogoń spiller rask og offensiv fotball. Det er den spillestilen jeg også foretrekker – sa den nye Port Club-spilleren.

Ulvestad ble hentet til Pogoń etter at Sebastian Kowalczyk (Houston Dynamo) og Mateusz Łęgowski (Salernitana) ble overført fra klubben i august.

fdz, PAP

You may also like

Leave a Comment