Home » En interessant retur til Champions League. Fremme av den polske klubben

En interessant retur til Champions League. Fremme av den polske klubben

by Erlend Loe


PAP/EPA / Tolga Bozoglu / Mauro Icardi i Champions League-kvalifiseringskampen mot Molde FK

Sebastian Szczytkowski


Det er kun tre plasser igjen å fylle i gruppespillet i Champions League. Galatasaray Istanbul, SC Braga og Young Boys Bern ble rykket opp tirsdag. Det tyrkiske laget vil spille i gruppen for første gang siden 2019.

Galatasaray gikk inn i andre etappe etter en 3-2 seier i Norge. Hjemmefansen tok ikke høyde for vridningen i returoppgjøret. Galatasaray økte ledelsen i det 7. minutt av den andre kampen med et straffespark fra Mauro Icardi. Etter at Martin Ellingsen felte argentineren, ble laget tildelt det tyrkiske laget. Szymon Marciniak plystret.

Drøyt 20 minutter har gått og Molde-trener Erling Moe byttet ut to spillere i startelleveren. Det norske laget hadde ingenting å tape, de trengte to mål for å nå ekstraomganger. Takket være skuddet til Eirik Hestad kunne de ta igjen halvparten av tapene i det 66. minutt.

Så Molde la hele tiden press på Galata. I det 82. minutt satte gjestene til og med ballen i nettet igjen, men Veton Berisha ble dømt til offside. Bosphorus-laget overlevde de verste øyeblikkene og forseglet opprykk med et mål fra Angelino til 2-1 på pause.

SE VIDEOEN: Utrolige scener. Han var glad for et mål fra midten av banen og etter en stund…

Fraværet av SC Bragas spillere fra Champions League-gruppen varte enda lenger enn Galatasarays. Det portugisiske laget startet kampen mot Panathinaikos i Athen etter 2-1 hjemmeseier. Braga lot ikke vertene score og ventet på det rette øyeblikket for å sette i gang et ødeleggende angrep. I det 83. minutt stilnet Bruma den greske hovedstaden med et skudd fra stram vinkel til 1-0.

Young Boys Bern utnyttet hjemmefordelen sin og sikret seg selvsikkert opprykk til Champions League-gruppen. Laget fra Sveits spilte innledningsvis målløst mot Maccabi Haifa. Hun tok ledelsen i den andre etappen, og da hun økte ledelsen til 3-0 kort tid etter pause, var kampen i realiteten over. Et av målene i denne kampen var et bisarrt selvmål fra Abdoulaye Seck.

Łukasz Łakomy kom inn som en erstatter for Young Boys i det 74. minutt av andre omgang.

4. kvalifiseringsrunde til Champions League:

Galatasaray Istanbul – Molde FK 2:1 (1:0)
1:0 – Mauro Icardi (k.) 7′
1:1 – Eirik Hestad 66′
2:1 – Angelino 90′

Første kamp: 3:2. Kampanje: Galatasaray Istanbul

Panathinaikos – SC Braga 0:1 (0:0)
0:1 – Bruma 83′

Første kamp: 1:2. Opprykk: SC Braga

Young Boys Bern – Maccabi Haifa 3:0 (2:0)
1:0 – Cedric Itten 24′
2:0 – Abdoulaye Seck (k.) 29′
3-0 – Filip Ugrinić 46′

Første kamp: 0-0. Opprykk: Young Boys Bern

Les også: UEFA la straffe til gigantene. Den største for PSG
Les også: Champions League-reform. UEFA har blitt enige om detaljene

You may also like

Leave a Comment