Home » En klatrer rett ovenfor Kacper Tekieli. «Han var på feil sted til feil tid»

En klatrer rett ovenfor Kacper Tekieli. «Han var på feil sted til feil tid»

by Catherine Monroe

17. mai omkom fjellklatrer og sportsklatreinstruktør Kacper Tekieli i et snøskred i de sveitsiske alpene. Han var gift med cross-olympisk mester Justyna Kowalczyk-Tekiela. Han var 38 år gammel. Han var deltaker i det polske vinterhimalayaprogrammet (2010-2015) og deltok i ekspedisjoner til Makalu og Broad Peak Middle som en del av prosjektet.

SE OGSÅ: Kacper Tekielis siste melding til sin kone

Kacper Tekieli i et intervju med PAP.PL Fjellbestiger Leszek Cichy husket. «Han klatret sikkert. Han la mye vekt på det, men du kan se at fjell noen ganger er uforutsigbare, sa han. «Han var på feil sted til feil tid,» la han til.

Cichy understreket at Tekieli var «kjent for sin utmerkede tilstand». «Det er tre slike fjellklatrer i Polen – Jędrek Bargiel, Adam Bielecki og Kacper. Faktisk var de genetisk forberedt for utrolig anstrengelse og rask restitusjon. Dette ble selvfølgelig støttet av veldig sterk, regelmessig gange. Og derfor er ikke Kacpers interesse «ikke bare å overvinne store vanskeligheter, men også å gjøre det så raskt som mulig,» understreket han.

«Derfor, hans rekorder – både i Tatras – flere vanskelige ruter på samme dag, på Kazalnica og på andre vegger, den såkalte kronen av Tatras – fjorten topper over 2500 meter over havet på fjorten timer,» la han til. .

«Og forrige sesong handlet det om å krysse fire rygger av Matterhorn – to oppstigninger og to nedstigninger – veldig vanskelige, lange ruter – hver tok virkelig en hel dag – jeg tror han klarte det på 17 timer. Og hans neste idé – «å klatre alle fire tusen i Alpene – de anerkjente – 82 toppene» på kortest mulig tid,» listet han opp.

Klatreren snakket også om Kacper Tekielas forhold til Justyna Kowalczyk. Ifølge ham, «Det var et fantastisk ekteskap.»

«Det var takket være Justyna og Kacper. De fant nettopp en tråd av forståelse om vanlige spørsmål — de var forberedt på mye innsats og bestemte seg begge etter at Justyna fødte et barn for ikke å stoppe deres sportsaktiviteter, men bare på gjensidig basis. «Avtalen fortsetter», sa Chick .

Kacper Tekieli klatret rundt 300 klatreruter i Tatras, mange av dem alene, og overvant hovedansiktene til polske og slovakiske topper. Han gikk også opp i Alpene (den berømte «alpine trilogien» av nordansikter: Eiger, Matternhorn, Grandes Jorases), Alaska, Kaukasus og Norge.

KP, PAP

You may also like

Leave a Comment