Home » En kopi av Super Mario 64 ble solgt for 1,95 millioner dollar på auksjon, ny rekord

En kopi av Super Mario 64 ble solgt for 1,95 millioner dollar på auksjon, ny rekord

by Thure Lindhardt

En forseglet kopi av det ikoniske Super Mario-franchisespillet for Nintendo 64-systemet ble solgt for $1,56 millioner (CA $1,95 millioner) på søndag. Ifølge det amerikanske auksjonshuset Heritage Auctions er dette ny rekord for et videospill.

Det er det første spillet som er auksjonert for over 1 million dollarsa Agence France-Presse Eric Bradley, en talsmann for selskapet Dallas, Texas (USA).

Heritage Auctions hadde allerede satt sin første rekord på fredag: en kopi av gårsdagens Nintendo NES-konsoller Legenden om Zelda ble solgt for $ 870 000 (CA $ 1,08 millioner).

Denne kopien av Super Mario 64, som først brukte 3D, dateres tilbake til 1996.

Det er det eneste kjente eksemplaret med karakteren 9,8 A ++ av videospillvurderingsfirmaet Wata, som vurderer tilstanden til kopier, sa Eric Bradley, og uttalte at vurderingen var den høyeste noen retrovideospill kunne få.

En av de største heltene i videospillhistorien, Mario, en hyperaktiv liten rørlegger med bart og rød lue, har bidratt til Nintendos verdensomspennende suksess.

Dukket opp i spillet i 1981 som karakteren til Jumpman Donkey Kong, ble han omdøpt til Mario i 1985 og har hatt mange eventyr, med broren Luigi eller ved rattet på en kart.

Retro videospill har hatt økende suksess med nostalgiske fans i flere år.

I april i fjor, en kopi av Super mario bros. for Nintendo NES fra 1986 hadde hentet inn 660 000 amerikanske dollar (ca. 830 000 CA dollar) på en auksjon, også på Heritage Auctions.

You may also like

Leave a Comment