Home » En litauer bosatt i Norge fortalte meg om fantastiske sparepenger: En kvinne har blitt millionær

En litauer bosatt i Norge fortalte meg om fantastiske sparepenger: En kvinne har blitt millionær

by Thure Lindhardt

Jeg lytter til noen tips og bruker dem på meg selv, andre er fortsatt vanskelige å nå, andre får deg til å smile, men nesten alle fører til mer miljøvennlige beslutninger. Jeg tror de kan være aktuelle i Litauen så vel som i andre land.

Norge er et kontroversielt land fordi det er oljemottaker selv, men det oppfordrer til bruk av elbiler. Veiene i landet er kantet med bomporter, så når jeg kjører fra et avsidesliggende sted inn til byen, må jeg krysse to slike kjørefelt og motta en faktura på e-post.

Staten fremmer mindre pendling, netthandel eller kjøp av elbil. For du slipper å betale veiavgift når du kjører elbil. En slik bil kunne også lades på gratis ladestasjoner i nærheten av butikker eller på jobb. Det ville spare meg for mye penger som jeg nå bruker på bensin.Bilen skal være mest mulig skadelig for miljøet

© Personlig album

Jeg har ikke fått med meg rene sjåfører på dette tidspunktet, men jeg vil veldig gjerne gjøre det snart.

Når det gjelder den vanligste varen – mat – vet nok alle at Skandinavia ikke er restaurantens land, og å bære matkassen med dagligvarer her er like vanlig som å ta et håndkle til stranden.

Norsk spurveguru Lise Vermelid Kristofferesen, en kvinne som er svært nøysom av natur, blogger og snakker på Pengesnakk-bloggen.

Hun forteller henne at hun alltid skal ta med seg en flaske vann når hun går hjemmefra slik at hun slipper å ta med seg en boks med mat, men også all slags snacks, som gulrøtter, nøtter, epler eller sjokolade, fordi alt er tilgjengelig på bensinstasjoner og kiosker dobbelt så dyrt.

Når du forlater huset, råder hun til å ta med deg en pose for å samle plastflasker som kastes i naturen og på gaten. Det er tross alt penger for ingenting. Det gjør naturen renere og senker matkostnadene.


Alt avfall skal sorteres

Alt avfall skal sorteres

© Personlig album

Noen ganger glemmer jeg å hente posen, men jeg har gjort det et par ganger så jeg har sett systemet fungere. Jeg vet bare ikke om alle ville bestemme seg for å ta med seg flasken de slapp på gaten. Jeg tar fortsatt risiko.

Da jeg hørte på rådene deres, hørte jeg også uvanlige som jeg fortsatt ikke turte å bruke. Det ene er for eksempel å ikke kjøpe kjøkkenpapir, men å kutte ut et gammelt laken eller bruke håndklær. Darbar Jeg ser etter et passende ark.

I februar samme år hadde Lagrang annonsert frossen februar, eller måneden med ekstrem maling, der hun ikke ville kjøpe det som var unødvendig.

En måned senere sa hun at hun var litt skuffet over resultatet fordi hun spiste like mye mat som hun hadde de andre månedene. På én måned avslo hun bare to kjøp verdt rundt 100 euro.

I kommentarfeltet var han imidlertid glad for at han oppfordret mange av sine følgere til å «fryse ned måneden» og bruke opp matforsyninger og sparepenger i fryseren og skapene.

Frisører i Norge er også veldig dyre, denne millionæren sa en gang at naboen hennes fikk klippet håret. Når det gjelder hår, ble jeg med i den globale Silver Sisters-bevegelsen for noen år siden og sluttet å farge grått hår.


Kvinnen nektet å farge håret

Kvinnen nektet å farge håret

© Personlig album

Selv om ideen om Sølvsøstrene nådde meg fra andre siden av Atlanterhavet, var dette prosjektet enkelt å implementere i Norge, siden folk her er tolerante for utseende og ikke pleier å gi råd. Umalt hår er etter min mening sunt for kroppen og miljøet, fordi hårfarger inneholder mye kjemikalier og koster mye.

Få forstår beslutningen om å ikke farge grått hår, og jeg får flere kritiske kommentarer fra noen kvinner enn fra menn. Heldigvis oppmuntrer og støtter like mange eksepsjonelt sjarmerende kvinner, kunstnere, forfattere og forretningskvinner hverandre på denne reisen i sosiale nettverk, slik at regenerering av naturlig hår blir mulig og mye moro.

Jeg synes vi lever i en veldig spennende tid hvor vi kan lytte til hverandre og prøve mange ting i livet vårt og gjøre det renere og mer moderne.

Eksemplet med sparemotivator Lisa viser at mange tips er langt fra en glamorøs livsstil, men kan føre til det, fordi Lisa ikke bare renser miljøet ved å spare penger, kontrollere forbruket sitt, samle søppel, kjøre elbil, men hun har allerede samlet en million og planlegger å gå av med pensjon i en alder av 45. Meget imponerende.

Denne historien deltar i NESTE-konkurransen «Min økologiske løsning». Fortell oss eller vis hvordan du har forandret livet ditt – send en e-post til pilieciai@delfi.lt og vinn en spa-sjekk verdt € 200.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment