Home » En litauer som bor i Norge kan ikke tro det etter å ha hørt om apotekkravet i Litauen: det er livstruende

En litauer som bor i Norge kan ikke tro det etter å ha hørt om apotekkravet i Litauen: det er livstruende

by Thure Lindhardt

En litauer bosatt i Skandinavia fortalte i nyhetsutgaven «Dagens spørsmål» om reglene som gjelder i Norge.

Kjører du med eller uten apotek? Fritt valg i Norge

Darius, den norske tilsynsinspektøren, snakket om behovet for å oppdatere apotekene for sjåfører. Det viser seg at ingen i dette landet trenger å ha et apotek i bilen.

Nordmennene begrunner denne posisjonen slik: medisinsk behandling i tilfelle en ulykke er bedre gitt av en profesjonell, siden en uerfaren person ikke kjenner alle nyansene og kan skade offeret.

«Ingen medisin i bilen. Sånn sett er et bilsett valgfritt i det hele tatt. I Norge er det to ting som trengs av en rask frase, som er obligatorisk i Litauen. Sikkerhetsvest og nødskilt, sier Darius, som bor i Norge.

Ved en ulykke bør den norske sjåføren ta enkle, men nødvendige grep for å hjelpe den skadde og fortsette å unngå ambulansepersonell, sa en Kunnskapsradiolytter.

«Så mange ganger som jeg har vært nødt til å snakke med leger her – leger, ikke embetsmenn eller funksjonærer – når en stresset lekperson starter HLR, kan det være en virkelig livstruende situasjon.

Det er grunnleggende regler: dekk en person varmt slik at de ikke fryser hvis de besvimer, legg personen på siden. Elementære handlinger som kan utføres selv under stress. Tross alt, hvis du trenger å stramme noe et sted, er det en t-skjorte, skjorte, ermer,” kommenterte en litauer bosatt i Norge.

Renald Gabart, kommunikasjonssjef i TÜV-foreningen, var enig i at gjenopplivning er et enormt følelsesmessig tømmer.

«Datteren min er kardiolog og må veldig ofte få kunstig åndedrett og hjertemassasje. Hver av disse sakene er en enorm belastning. «Det faktum at en person som aldri har gjort dette eller prøvd det på en utstillingsdukke for noen år siden har større risiko enn å bli reddet,» sa han.

Avslutningsvis sa Darius, som bor i Norge, hva han mener om behovet for å oppdatere apotek for litauiske sjåfører: «Definitivt ikke kritisk tenkning. Det lukter som en «gullskje»-skandale».

Litauiske bilister må oppgradere apotekene sine

Som portalen tv3.lt tidligere skrev, skapte kravet om ytterligere apotek for sjåfører fra neste år mye offentlig forargelse og ble til slutt utsatt. Bilistene har mer tid til å kjøpe nye apotek – fristen er forlenget til april.

Settene bør inneholde følgende tilleggsartikler: engangskjøleposer (minst 2 stk.), en turnstile for å stoppe kraftige blødninger i ekstremitetene (2 stk.), samt engangsbeskyttelsesfilmer, førstehjelpsmasker for kunstig åndedrett. (2 stk.) .).

Mangel på nytt eller komplettert apotek er ifølge Samferdselsdepartementet ikke en alvorlig mangel. En sjåfør hvis innhold ikke oppfyller kravene ville likevel bestå hovedkontrollen.

Det nye formuleringsapoteket er obligatorisk for bilister fra 1. april 2022.

Hvis du ikke har førstehjelpsskrin eller ufullstendig førstehjelpsskrin, kan du få en bot på mellom 10 og 12 euro. Boten er på 5 euro første gang.

Du kan se hele Nyhetsradiosendingen her:

You may also like

Leave a Comment