Home » En litauer som skriver historien om boksing i Norge vil endre det dårlige bildet av en bokser

En litauer som skriver historien om boksing i Norge vil endre det dårlige bildet av en bokser

by Thure Lindhardt

Den beste norske bokseren snakket om sporten i Skandinavia omgitt av pandemien, oppholdet i Litauen, kraften i slagene til Evaldas Petrauskas og Sergei Maslobojev, sjeldne sponsorer, meningsfull meditasjon i ringen, drømmer og det store ønsket om å være en rolle. modell for ungdom til å være personer.

«Først likte jeg ikke boksing. Jeg dannet meg den oppfatningen at boksing ville «slå» hodet mitt, det var frykt som alle har. Det var første thaiboksing i livet mitt, senere ville jeg ha noe nytt. Jeg ønsket å forbedre håndtrykket mitt og fant en klubb i Kristiansand, jeg møtte min nåværende trener fra Russland. Han fortalte meg at det ville gjøre meg til en ekte bokser. Jeg stolte på ham og vi begynte å jobbe for å nå målene våre, sa den to ganger norske og to ganger skandinaviske mesteren, som også representerte Norge ved de europeiske lekene i 2019.

Sport reddet, motiverte og hjalp meg. Jeg brukte fritiden min til sport. Og nå bærer det frukter for meg. Men i starten måtte jeg ta bussen 75 km til bokseklubben hver dag, det tok opptil 3 timer, det var en tøff mental utfordring.

Mindaugas Gedminas

Gedmin, som har svettet i bokseringen i 6 år, sa at her kreves både talent og arbeid, denne sporten krever ikke bare fysisk, men også psykologisk erfaring.

«Min styrke er at jeg er høy i vektklassen min (opptil 75 kg), så jeg holder avstand, motvirker, beveger meg mye i ringen, prøver å holde meg intakt og uskadd,» delte intervjuobjektet sine tanker.

Pandemigaver og slag fra Maslobojevo

Den globale koronaviruspandemien har opprørt Norges beste boksere, men den har også ført med seg en rekke positive ting.

«I neste kvalifisering til OL-kvalifiseringen måtte jeg spille mot den russiske verdensmesteren. Det ville vært en lett kamp, ​​kanskje jeg ikke hadde vunnet. Delvis bra at jeg fikk et år ekstra. «Jeg ser på viruset som en gave – jeg vil kunne forberede meg enda bedre,» sa M. Gedmin.

Ifølge ham omringet karantenen i Norge idrettsverdenen fullstendig, da den nødvendige avstanden på 2 m ikke tillater arbeid med trener og boksing. Dette tvang beslutningen om å returnere til Litauen, i det minste for en kort periode, hvor Mindaugas fikk nye erfaringer i tre uker.

Jeg er norsk statsborger, men i mitt hjerte føler jeg meg litauisk, for å vende tilbake til «fanen», for å møte venner, besteforeldre, slektninger. Jeg vil ikke trekke Litauen ut av meg selv. Jeg har det fortsatt best i landet mitt.

Mindaugas Gedminas

«Målet var å komme til Litauen og forbedre boksing-arsenalet med trener Vladimir Bajev. Det hjalp meg virkelig til å komme til neste nivå fysisk, taktisk og psykologisk. Jeg trente på Sparta Gym Club i Vilnius med olympisk mester Evaldas Petrauskas, som forbereder seg på en profesjonell kamp. Han er lavere enn meg, men han slår hardt, han måtte holde avstand, han stakk av, han overrasket meg med sine treff, «sa gjesten på programmet» Sport forma «.

Han måtte også møte og jobbe med den berømte litauiske jagerflyen Sergejs Maslobojevs, som litaueren møtte i Thailand før han avsluttet sin muay thai-karriere.

«Sergei slår veldig hardt, han sparer ikke treningspartneren sin, jeg måtte jobbe hardt, det var en god opplevelse, jeg måtte forsvare meg, men jeg svarte også. Jeg måtte overraske hverandre. Vi snakket etter trening – en flott opplevelse”, delte M. Gedmin sine inntrykk.

Norsk språk og litauisk hjerte

Å flytte familien fra Šiauliai til Norge var en av de vanskeligste opplevelsene i Mindaugas» liv.

«Idretten reddet, motiverte og hjalp meg. Jeg brukte fritiden min til sport. Og nå bærer det frukter for meg. Men i begynnelsen måtte jeg ta bussen til bokseklubben 75 km hver dag, noe som tok opptil 3 timer, det var en tøff mental utfordring, sa bokseren.- Dessuten måtte jeg lære meg norsk raskt og jeg var 15 år, det var vanskelig. Jeg begynte å snakke norsk 6 måneder senere og nå er jeg flytende og skriver til og med mine tanker på norsk.

Etter eksamen fra videregående begynte M. Gedmin å studere markedsføring og ledelse ved universitetet. Han var fornøyd med at studier ikke er en belastning og at statusen til en idrettsutøver gjør det lettere å kombinere realfag og idrett.

Etter å ha fått norsk statsborgerskap måtte fyren legge et litauisk pass på bordet, men verken morsmålet eller hjemlandsnavnet ble glemt.

«Jeg kommuniserer på litauisk med mine foreldre og venner, jeg har kontakter i Litauen, jeg leser bøker på litauisk, jeg kommuniserer fortsatt med journalister fra Litauen,» lo gjesten i programmet «Sportinė forma». – Jeg er norsk statsborger, men i mitt hjerte føler jeg meg litauisk, for å gå tilbake til «fanen», for å møte venner, besteforeldre, slektninger. Jeg vil ikke trekke Litauen ut av meg selv. Jeg føler meg fortsatt best i landet mitt.»

Bokseklubb og eksempel for tenåringer

Så langt har hovedmålet til M. Gedmin vært OL-uttaket og Tokyo-OL, så bokseren, som fortsatt studerer ved universitetet, tenker ikke på tilleggsarbeid.

«Jeg prøver å ikke beskjeftige meg, jeg lever på sponsorer, jeg gir 100%. Forberedelser. Sponsorer er vanskelig å finne, spesielt for boksing – det er ikke en stor sport i Norge. Det må være resultater først. Jeg kan gå til dem OL kommer og det hjelper. Boksenivået vokser, jeg er den beste bokseren i Norge når det gjelder mesterskapet. Alt med tiden, «Mindaugas var optimistisk.

Det er fortsatt vanskelig å finne den rette treningspartneren i Norge, og derfor viker han og treneren ikke unna å delta på treningsleirer i Kasakhstan, Ukraina og Litauen.

«Og så langt har vi brukt partnerne vi har. Det er mye talent i Norge, men ikke alle er 100 % villige til å jobbe og ikke alle ønsker å nå de høyeste OL-målene. «De fleste spiller for seg selv,» sa Gedmin.

Idrettsutøveren, som viet seg til den åndelige selvopplæringen av bokseringen, var glad for å styrke sin usynlige indre ryggrad etter en reise til India, i Himalaya: Det jeg liker best i ringen er psykologisk å «spise» en motstander til bringe ham ut av balanse, for å tvinge ham til å reagere følelsesmessig for å miste kontrollen, så kan jeg leke med ham så mye jeg vil.»

Han understreket at han ville gjøre alt for andre, for seg selv eller for OL-medaljen.

«Jeg vil starte min egen bokseklubb, dele erfaringer når høye resultater oppnås, jeg vil være et forbilde for ungdom og andre. Jeg vil vise at boksere ikke er den typen mennesker som løper på gata og slår folk med et enormt ego, dyre maskiner og mye penger. Jeg ønsker å endre denne stereotypen og sette et eksempel for å forbedre samfunnet på alle mulige måter,” sa M. Gedmin i Delfi TVs Sportforma.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment