Home » En moderne barnehage – MadeinVilnius.lt – åpnet dørene i Naujamiestis

En moderne barnehage – MadeinVilnius.lt – åpnet dørene i Naujamiestis

by Thure Lindhardt

I september i år ble det opprettet en «Small Academy»-barnehage i de nye lokalene til Vytautas Magnus University Education Academy (Vytautas Magnus University) i New Town-distriktet i Vilnius. Barnehagen, som åpnet for fem år siden i hovedstaden, gjennomførte sin utdanningsprosess i ulike lokaler, men i år ble det besluttet å oppdra de minste i nye, moderne og moderne lokaler, som ligger ved universitetet.

Den 23. november 2006 fant det sted en høytidelig feiring «Med et eventyr rundt om i verden», hvor de nye lokalene offisielt ble overlevert til de små barna.

«Vi er en moderne og innovativ institusjon som skaper utdanning som møter behovene til barnet i det 21. århundre. Verdensbasert og barnesentrert utdanning er organisert av kompetente lærere. Kvaliteten på opplæringen i barnehagen og institusjonens omdømme i samfunnet styrkes gjennom kontakter med fagmiljøet til VMU Akademiet for Pedagogikk, Senter for lærerutdanning. I samarbeid med lærere og studenter fra ulike kurs får barn ny erfaring fra elever på førskole- og førskolepedagogikkkurset, som hele tiden er involvert i pedagogisk praksis. Barnehagefasilitetene er moderne, trygge, fargerike og hygieniske. Det er nok ulike pedagogiske verktøy i det pedagogiske miljøet til å oppmuntre til aktiv aktivitet, nysgjerrighet, kreativitet og fantasi hos barnet. Vi er glade for at barnehagens plass og utstyr samsvarer med dagens møbleringstrend, for eksempel installasjon av et moderne recuperativt ventilasjonssystem, som ifølge forskere bidrar til å redusere spredningen av ulike virus, noe som er svært viktig i innredningen. øyeblikk. Det er et lukket, romslig, opplyst miljø for glede og moro for barna utenfor, sier Ieva Pažusienė, lederen for «Mažosios akademija» barnehage, en pedagog.

Barn kan se universitetsrommene på nært hold

Barnehagen fungerer også som grunnlag for praktisk læring ved universitetet. I følge direktør I. Pažusienė gir lærerne råd til lærere i generelle spørsmål knyttet til barns oppdragelse og atferd og hjelper til med å løse spesifikke problemer for barna, om nødvendig. Lærere og studenter ved utdanningsprogram utfører også ulike undersøkelser innen utdanning, hvis resultater bidrar til å forbedre utdanningsaktiviteter. «I tillegg kan våre små oppleve universitetets forelesningssaler på nært hold, bruke leke- og robotlaboratoriene, bli kjent med potensielle lærere eller studenter som er interessert i å undervise,» sier I. Pažusienė.

Teoretiske kunnskaper testes i praksis

Studentene på bachelorgraden i førskole- og førskoleopplæring gjennomfører en pedagogisk praksis i barnehagen, de fleste praktikantene blir i arbeid. Det samme skjedde med lærer Greta Kaziukonyte, som sier at dette arbeidet krever tålmodighet, besluttsomhet, lyst og kjærlighet. Hun studerer for tiden til en mastergrad i utdanningsledelse ved Vytautas Magnus University, så hun kombinerer forelesninger med arbeid. — Jeg prøver alltid å gi alt for jobb og studier, så jeg merker at jeg ofte ikke finner tid til meg selv lenger, men det er verdt å nevne at barns smil, bekymringer, kjærlighet, varme og samtaler kjøper alt tilbake, sier Greta.

En annen 2. års elev i førskole- og førskoleutdanning, Vestina Nauckaitė, ble tilbudt muligheten til å teste seg i arbeid med barn under forelesningen.

«Jeg begynte å jobbe i denne barnehagen om sommeren etter mitt første år. Jeg hadde planlagt at det bare skulle være jobb om sommeren, men så langt er jeg en del av et fantastisk team som gjorde at jeg bestemte meg for å bli. Det var riktig skritt fordi jeg kan sette det teoretiske materialet jeg fikk i forelesningene på prøve, noe som gjør meg i stand til å forbedre meg og vokse som lærer, sier V. Nauckaitė.

Lagbygging er basert på den magiske «2P»-regelen

Det er i dag tre grupper i barnehagen, en fjerde er planlagt for fremtiden. I følge I. Pažusienė viser erfaring at det er nødvendig å følge den magiske «2P»-regelen for å sette sammen et vellykket lærerteam. Hva er det? Respekt og tillit til hverandre. «Uten gjensidig tillit er det ingen respekt – team. Vi er glade for at teamet vårt består av moderne og nye generasjoner lærere som underviser i minst ett eller to fremmedspråk, mestrer moderne teknologier og som stadig vokser og forbedrer seg både i Litauen og i utlandet. Vi deltar for tiden i et internasjonalt prosjekt for å formidle gode pedagogiske erfaringer med en norsk barnehage og samarbeider kontinuerlig med Erasmus+-studenter, sier I. Pažusienė.

You may also like

Leave a Comment