Home » En ny begynnelse: $2M Champions Chess Tour på Chess.com

En ny begynnelse: $2M Champions Chess Tour på Chess.com

by Peter Østbye

Årets utgave av Champions Chess Tour har en rekordstor premiepott på $2 millioner, noe som gjør CCT 2023 til den mest prestisjefylte turneringsserien i sjakkhistorien.

Den nye utgaven starter 3. februar med Airthings Masters-turneringen. Dette vil være den første av seks turneringer som er planlagt for i år, med mange av verdens beste sjakkspillere. Etter seks hovedturneringer har vi en sluttspillfase og deretter en tett finale i desember med deltagelse av de åtte beste spillerne.

Hundrevis av profesjonelle sjakkspillere fra hele verden deltar i Champion Chess Tour på Chess.com, og de beste av dem tildeles tittelen «CCT Champion» på slutten av turneringen.

Tittelen forsvares av den to ganger CCT-vinneren, den beste spilleren i verden og sannsynligvis den beste spilleren i sjakkhistorien, fra den norske GM Magnus Carlson.

Carlsen åpner listen med mange andre toppsjakkspillere som også skal delta i konkurransen. Blant dem er for eksempel hans evige rival GM Hikaru Nakamura og 2022 Chess.com Globe Championship vinner GM Wesley så. Sjakkentusiaster kan også forvente deltakelse fra mange andre verdensklassespillere.

Årets utgave av Champions Chess Tour 2023 er etterspillet Chess.com kjøper opp Play Magnus Group. Årets turnering vil kombinere de beste elementene fra tidligere utgaver av CCT og de beste turneringene organisert av Chess.com, inkludert Chess.com World Championship.

Det er flere nye funksjoner i årets format, inkludert: åpen eliminering og divisjonssystem, som skal tillate flere spillere å delta i konkurransen. Innovasjonene ovenfor i konkurransens format og mange andre innovative endringer er rettet mot å maksimere attraktiviteten til konkurransen og slå hvert spill med en innsats.

Det nye formatet for nettkonkurranse går gjennom hele året og består av seks hovedbegivenheter (den første er Airthings Masters), etterfulgt av et sluttspill og en utrolig spennende finale. Premiepotten for hver turnering i serien er 235 000. Dollar.

Ytterligere $100 000 vil bli tildelt de ti beste sjåførene totalt. Vinneren av hver turnering vil motta en gullbillett til desemberfinalen, hvor premiepotten er på en halv million dollar, med de resterende to plassene til de to spillerne med flest poeng i hele konkurransen.

Det norske selskapet er igjen tittelsponsor for Airthings Masters-turneringen, som arrangeres for tredje gang Airthingsen teknisk industrifigur som har blitt populær blant fans av CCT-syklusen ved å gi data om luftkvalitet i spillernes hjem.

«Vi er henrykte over å være partnere med Champions Chess Tour for tredje år på rad og vil igjen åpne den nye CTT-sesongen med Airthings Masters-turneringen,» sa Oyvind Birkenes, administrerende direktør i Airthings. «Sjakkfans er et virkelig globalt fellesskap, og spillet er fortsatt en av få universelle hobbyer. På samme måte er luftkvalitet en så konstant del av livene våre at vi ofte ikke engang tenker på det, men faktorer som karbondioksid, svevestøv, radon, temperatur og fuktighet har en veldokumentert innvirkning på helsen vår. væren og produktivitet. Vi er glade for igjen å kunne hjelpe de beste spillerne i verden til å puste bedre og derfor spille bedre.»

Airthings Masters sluttspillfasen begynner 3. februar og er åpen for alle stormester. Fra og med 13. februar vil Chess.com også arrangere ukentlige elimineringer for alle sjakkmestere.

Fra 6. til 10. februar vil turneringen med 56 spillere se sin knockout-fase, der vinnerne av sluttspillfasen blir delt inn i tre divisjoner. Divisjon I-vinneren mottar en premie på 30 000. Dollar.

Erik Allebest, administrerende direktør i Chess.com sa: «Dette er en ny begynnelse for verden av online sjakk. Det vi er vitne til er kombinasjonen av to flotte turneringer fra i fjor som sammen vil utgjøre den største nettturneringen i sjakkhistorien.»

You may also like

Leave a Comment