Home » En ny kraft i håndtoppen er født. Tre nye stjerner. En fra Vive Kielce

En ny kraft i håndtoppen er født. Tre nye stjerner. En fra Vive Kielce

by Thure Lindhardt

Kolstad IL Trondheim offentliggjør navnene på de nye spillerne førstkommende søndag i seriepausen. Ifølge Nettavisens opplysninger vil navnene gjøre stort inntrykk.

Se videoen
«Før mesterskapet var det få som trodde på oss. Ikke bare på TV, men generelt.»

Sensasjoner i Champions League av håndballspillere. Vive en uavhengig leder [WIDEO]

Store stjerner i Kolstad IL

Stjernene i håndballverden flytter til Kolstad IL. Fra sesongen 2022/2023 spilles laget av runden Magnus Gullerud, den islandske quarterbacken Janus Dadi Smarason, hans landsmann, høyrevingen Sigvaldi Gudjonsson, som for tiden spiller for Łomża Vive Kielce, og den fremragende norske målvakten Torbjørn Bergerud.

Dette er imidlertid ikke slutten på å styrke den norske klubben. Fra sesongen 2023/2024 vil Kolstad IL være en av verdens ledende venstrehendte playmakere – nordmannen Magnus Abelvik Rød (spiller for tiden i Flensburg) og hans landsmann, den strålende playmakeren Sander Sagosen. Alle disse spillerne er frontfigurene i det norske landslaget, som tok sølv i VM i 2017 og 2019 og bronse i EM for ett år siden.

Den nåværende klubben til Sagosen, THW Kiel, har til og med publisert en kunngjøring om spillerens avgang.

Mer sportsinnhold finner du på Gazeta.pl

– Vi aksepterer selvfølgelig denne beslutningen, selv om samarbeidet med Sander var langsiktig og alt fungerte: stemningen i teamet vårt og rundt det, vår fremtidige planlegging og økonomiske aspekter. Men til slutt var det en faktor som vi ikke klarte å møte – sier Viktor Szilagyi, klubbens sportsdirektør, i en pressemelding.

Etter disse overgangene vil Kolstad IL ha en meget sterk tropp og muligens være en ny kraft på håndballverdenskartet.

– Det kan selvfølgelig bli et fint prosjekt, selv om jeg ikke kjenner detaljene. Håndballen i Norge har alltid holdt høy standard, spesielt i den kvinnelige utgaven. De siste årene har menn også utviklet seg mye – sier Talant Duyshebaev, trener for Łomża Vive Kielce.

– Oppstillingen til Kolstad IL ser veldig interessant ut, for de signerte spillerne er fremragende og fremfor alt unge og sultne på suksess. De vil til og med ønske å vinne Champions League, selv om de trenger mye flere forsterkninger for det – legger Wojciech Staniec, sjefredaktør for handballnews.pl til.

Kolstad IL-laget gjør det foreløpig heller ikke særlig bra i ligaen. Denne sesongen er han bare åttende etter åtte runder. Han har allerede fire tap, kun syv poeng og taper til og med ni til frontløperen – Elverum håndball.

Dette er et annet nylig prosjekt av det skandinaviske teamet. I februar skrev vi om Aalborg håndballag, som bygger en meget sterk tropp. Blant andre Mikkel Hansen blir med. Den to ganger verdensmesteren og olympiske mesteren vil forlate Frankrike og returnere til sitt hjemland etter mer enn ti år i den firedoble Final Four av Champions League – PSG -.

Et slikt prosjekt er definitivt risikabelt. Du trenger ikke se langt. AG Copenhagen begjærte seg konkurs i august 2012, kort tid etter å ha endt på tredjeplass i Final Four Champions League. Klubbleier Jesper «Kasi» Nielsen har offisielt trukket seg fra sponsoratet. Teamet fra den danske hovedstaden ønsket å stå tidens tann og var febrilsk på jakt etter nye investorer.

God hjelp fra KaracicVive-spilleren sjokkerte det store PSG. «Å, å, å, å, å, utrolig!» [WIDEO]

Det fungerte imidlertid ikke. Og i klubben var det håndballfløyter som: Kim Andersson, Kasper Hvidt, Joachim Boldsen, Niclas Ekberg, Arnor Atlason, Olafur Stefansson, Steinar Ege og Henrik Toft Hansen. Interessant nok var det også de som ville bli med Aalborg – Mikkel Hansen og Mads Mensah Larsen.

You may also like

Leave a Comment