Home » En ny leder har sluttet seg til LNKs nyhetsteam

En ny leder har sluttet seg til LNKs nyhetsteam

by Thure Lindhardt

«Jeg har jobbet som sportsjournalist i fire år og aksepterer denne nye muligheten som en veldig fin evaluering. Den første uken av LNK gikk veldig greit, og etter første lufting merket jeg hvor gøy det er. Det er selvfølgelig mye å lære, men jeg gleder meg til en ny dag hver gang jeg er ferdig med jobben.

Og jeg vil virkelig si at jeg har uvirkelige mennesker rundt meg – familie, nære venner og kollegaer som er veldig, veldig støttende. Mine kolleger tok meg veldig hjertelig velkommen, etter de to første dagene følte jeg meg som to gode måneder her. Alle pleier å hjelpe, alle sier at det som er bra er verre. Det transporterer, og det må det være, sier A. Grinius.

Adam ler at han fortsatt ikke helt forstår at han leder kunnskapen om sporten, heter det i pressemeldingen.

«Vi la merke til det da. Jeg møttes uten å tenke for mye. Jeg måtte bare ta denne sjansen. Hvis det ikke er deg, er det noe annet, sier de, ler han.

A. Grinius vokste opp i en journalistfamilie. «Det er en veldig fin historie – foreldrene mine møttes på det samme journalistinstituttet som jeg ble uteksaminert 20 år senere i. Vi bodde på Autobahn da jeg var liten, så jeg tilbrakte ofte dager i redaksjonene til ulike medier.

Jeg så hva foreldrene mine holdt på med, hvor dynamisk hverdagen deres var, og jeg ble tiltrukket av det. Men foreldrene hadde absolutt ingen direkte innflytelse. Jeg har alltid fått beskjed om å velge hva jeg vil. Da jeg var femten bestemte jeg meg for at jeg definitivt ville gå denne veien, sier han.

Mannen ble veldig tidlig interessert i sport. «Det vil nok være rettferdig å si at første kjærlighet er evig, vel, eller betyr mye. Jeg husker veldig godt første gang jeg så en fotballkamp live. I 2006 tok faren ham med til det tidligere legendariske stadion «Žalgiris» i Vilnius, hvor litauere spilte mot spanjolene.

Før kampen prøvde jeg å lage det litauiske flagget selv av små fargerike blader. Jeg skjønte virkelig ikke at jeg ikke ville se et flagg på størrelse med palme på stadion … Men til nå husker jeg et fullt stadion og oppsiktsvekkende trekninger vunnet av litauere. Jeg husker kulden, det gode resultatet og de imponerende krøllene til spanjolen Carleso Puyolo”, forsikret A. Grinius.

Fotball er LNKs sportsnyhetsleder som er kjær. «Jeg gikk på fotballskole fra første klasse, men jeg har alltid tenkt et sted at jeg ville gjøre mye bedre å ikke spille den, men å snakke om det. Det er virkelig synd at vi er i en så trist situasjon i Litauen med fotball. Noen ganger kan vi selv trent overalt – bare, det er et område, det er en ball, vi lærer. Selvfølgelig er læring ikke nødvendig på denne måten.

Denne sporten er veldig mektig og vakker, og vi har blitt kjent med den og blir nok undervist fra en helt annen, hverdagslig side. Av disse og andre velkjente grunner har jeg vært nødt til å delta på en basketballkamp utallige ganger. Fortsatt veldig entusiastisk over motorsport. «Løpet, rallyet og Dakar,» sa han.

Adam nådde ikke nivået til en profesjonell idrettsutøver, men han drømte ikke om det.

«Det høyeste nivået som er oppnådd er å spille i tredjedivisjon i Litauen i en sesong. Vi spilte til og med 2-2 med legendariske FBK Kaunu. Egentlig ikke mye profesjonalitet,» ler A. Grinius.

Mannen sier han er middels atletisk. «Det er mange mennesker i miljøet mitt, både amatører og profesjonelle, så det er ikke vanskelig å finne et selskap her. Vi møtes en eller to ganger i uken for å spille fotball. Men nylig oppdaget jeg en ny hobby – løping. Brutalt som, veldig distraherende. Vi har nylig løpt et halvmaraton med meg, og vi må løpe et maraton. Men det lover jeg ikke, sier A. Grinius.

I tillegg til å trene på jobb og etter jobb, løser Adam mange kryssord. «Jeg vil si at jeg løser minst ett ark hver dag. En ny hobby, veldig spennende. Jeg prøvde å spille med en så merkelig enhet som heter en «looper» i noen år til, men nå har jeg gitt opp musikken – jeg er helt oppslukt av sporten. Jeg studerer forviklingene i hverdagen sammen, og en av årets mest etterlengtede begivenheter er International Rally for Journalists, der jeg har deltatt i 12 år.

Likevel kommer jeg ikke til å skryte, men jeg kommer til å bruke mye tid på konsollen. Men sport er der også, det teller ikke, smiler Adomas Grinius, ny leder for sportsnyheter i LNK.

Sportsnyheter med Adam Green – på LNK News kl. 18.30 og 21.30.

Det er strengt forbudt å bruke informasjonen publisert av DELFI på andre nettsteder, i tradisjonelle medier eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og hvis samtykke er innhentet, er det nødvendig å oppgi DELFI som kilde.

You may also like

Leave a Comment