Home » En ødeleggende sammenligning mellom Haaland og Lewandowski. En enorm sprekk i bildet av norsk fotball

En ødeleggende sammenligning mellom Haaland og Lewandowski. En enorm sprekk i bildet av norsk fotball

by Erlend Loe

Erling Haland burde være den mest høylytte helten overføre i overgangsvinduet om sommeren. Den nye klubben skal betale 75 millioner euro for ham, men det totale beløpet på denne avgiften bør overstige 330 millioner euro. Hvis vi selvfølgelig legger til provisjoner og utbetalinger til spilleren selv. Og disse blir ikke små, for i dag sier de det Manchester City tilbyr spiss opptil en halv million pund i ukelønn! Haalands situasjon i flere måneder også overvåket av Bayern MünchenMen i denne klubben vet myndighetene å telle penger. Og de vet godt at de nok ikke har råd til å erstatte Robert Lewandowski med Erling Haaland.

se videoen
Borek: Lewandowski ser ut til å ha modnet til å endre miljøet sitt

Den norske forwarden brøt seg inn i europeiske salonger i 2019. Mer presist, han gjorde det… i Lublin. Det var da verden først hørte om den unge norske spissen. På U-20-VM i Polen slo Norge Honduras 12-0 i åpningskampen, med Haaland som scoret ni mål. Etter denne turneringen tok karrieren fart og skjøt fart. På høsten ble han stjernen i Red Bull Salzburg, hvor han praktisk talt ikke hadde spilt på et halvt år. Han scoret totalt 17 ligamål, la til åtte mål i Champions League-gruppespillet og tok raskt spranget til Borussia Dortmund. Han hadde en flott start på BVB. Haaland er den første spilleren i Bundesliga-historien til å score et debut-hattrick etter å ha kommet inn. Han hadde fem mål på to kamper, sju på tre og ni på fem kamper! 86 kamper totalt Erling Haland scoret 82 mål for Dortmund og la til 23 assists.

Dessverre etterlater sesongen 2021/2022 et tydelig arr på bildet til den 21 år gamle spissen. Dessverre er de vanlige skader. Bare denne sesongen har Erling Haaland gått glipp av 16 kamper på grunn av skade og har vært ute i totalt 96 dager (ifølge Transfermarkt.de). Til sammenligning Robert Lewandowski han har gått glipp av totalt 24 kamper på grunn av skade siden 2013/2014-sesongen. Og han var bare på veien i 159 dager totalt.

sammenligning Lewandowski Haaland er derfor ødeleggende for den norske spissen. For teller vi alle nordmannens skader siden sesongen 2018/2019, viser det seg at Haaland ikke kunne spill 208 dager lang og mangler 36 kamper, som faktisk er én sesong. Han er ofte plaget av muskelskader som kan føre til at kroppen ikke tåler påkjenningene han blir utsatt for.

Haalands rykte faller

I januar 2021 fikk Erling Haaland sin åttende skade siden han kun spilte for Borussia Dortmund. En muskelskade i januar satte ham på sidelinjen i 43 dager, den lengste pausen i karrieren. Det var også den nest lengste pausen denne sesongen. I oktober fikk fotballspilleren problemer med lendemuskelen og måtte ta en pause i nøyaktig 35 dager.

Interessant nok innrømmet også BVB-trener Marco Rose 14. april at fotballspilleren ikke var 100 prosent frisk og kjente smerter i ankelen. Han skal ha pådratt seg skaden i en kamp for Norge i slutten av mars da ankelen knakk 90 grader under en aksjon. Fotballspilleren bør trene med smerte. Og i kampen mot Wolfsburg spilte han med smertestillende. Han avslo også en MR for å vurdere omfanget av ankelskaden. «Jeg fikk tilsendt et bilde som viser motstanderens fot i 90 graders vinkel til Haalands bein. Det betyr at noe må ha skjedd. Vi har diskutert med spilleren hvordan vi skal håndtere dette. lage bilder? ikke gjør? Vi kan ikke ta ham til testen hvis han ikke vil, sa Borussia Dortmund-trener Marco Rose.

Da ble det høylytt i media at Erling Haaland ville redde sitt skrantende helseomdømme. Sport1.de rapporterte til og med at Haaland burde forby klubben å rapportere offentlig om skadene og helsetilstanden hans. Ja, for ikke å eskalere interessen for problemene hans da det kan få konsekvenser for den fremtidige overføringen.

BVB-fans, som har uttrykt det på sosiale medier og videre, har heller ikke likt de siste månedene stadion. Haaland har ikke lenger en oppsiktsvekkende posisjon hos fansen slik den var nylig. Og alt begynte å endre seg med januars uttalelse om fremtiden. Nordmannen avslørte da at Borussia hadde satt ham under press med avgjørelsen. Ytterligere informasjon om forhandlinger med nye klubber forverret bare forholdet og i dag var det en slik situasjon at mange fans innrømmer at Haalands avgang vil være en lettelse fordi det vil være slutten på en lang overgangssaga.

City vet hva en skadeutsatt spiss betyr

Flere troverdige kilder sier Erling Haaland vil slutte seg til Manchester City i sommer, men engelskmennene insisterer på at laget pep Guardiola Hun er heller ikke helt sikker på flyttingen, da alle i klubben vet hvordan det er å ha en skadeutsatt spiss. Og selvfølgelig handler det om Sergio Aguero.

Ifølge «Bild» skal overgangen fra Haaland skje til sommeren. I tillegg til klausulen på 75 millioner euro, som går til BVBs konto, må du betale nesten like mye til agenten (40 millioner) og fotballspillerens far (30 millioner). Nå spør man seg om ikke Haalands overgang er i tvil gitt helsesituasjonen til agent Mino Raiola, som er i alvorlig tilstand. Og i det siste har til og med usanne dukket opp informasjon om hans død. Til tross for Raiolas sykdom, vil byrået hans sannsynligvis jobbe med overganger, selv om det ikke kan nektes at den 54 år gamle agenten er en institusjon i fotball, og hans tilstedeværelse ville absolutt hjelpe spilleren.

Haalands situasjon ble nylig blankt kommentert av Jurgen Klopp selv, som innrømmet. – Disse beløpene er vanvittige! Vi kan ikke engang komme i nærheten av det. En lønn på 40 millioner euro ville ødelegge lønnsstrukturen vår.

Man spør seg om Erling Haaland i det hele tatt vil passe inn i Pep Guardiolas lag. Manchester City spiller en ball basert på lange stevner og posisjonsangrep. Offensive spillere har liten plass til å løpe med ballen og bruker sjelden kontringer. Haaland på sin side er en spiller som ofte bruker spurter og krysspasninger i oppløpet. Han kan også lure på om nordmannen vil gjøre det bra i England, som er kjent for sin svært høye spilleintensitet, gitt at han allerede har så mange muskelproblemer i Tyskland.

Ville det vært lønnsomt for Bayern å erstatte Lewandowski med Haaland?

FC Bayern München legger ikke engang skjul på at de har vært interessert i Erling Haaland de siste månedene. Hans skjebne ble fulgt av klubbens sportsdirektør Hasan Salihamidzic, som til og med møtte fotballspilleren og hans følge. Møtet skulle etter planen finne sted hjemme hos rektor i begynnelsen av mars i år. – Manchester City er på pole position i dette løpet. Men jeg vet at Bayern fortsatt prøver å signere ham. Jeg har ingen anelse om tall. Men det er ikke sant at Bayern ikke teller med i kampen fordi det er for dyrt – sa Viaplay-journalist Jan Aage Fjörtoft nylig, privat en god venn av fotballspillerens far.

Ville det vært lønnsomt for Bayern å erstatte Lewandowski med Haaland? Du må sannsynligvis dele det opp i ulike faktorer. For penge- og skademessig nok ikke. Og det ser ut til at selv en toårsavtale for Lewandowski (34) er en mye tryggere investering enn å kjøpe den skadeutsatte Haaland. Når det gjelder utvikling, er det en sjanse for at Haaland kan bli en bedre versjon av Lewandowski i nær fremtid.

Hvis Haaland får kontroll over helseproblemene sine, kan han bli en enda bedre spiller enn Lewandowski. Han er definitivt raskere og har bedre fysiske forutsetninger. Haaland er den raskeste og yngste spilleren med 50 mål i ligaen. Til sammenligning: Lewandowski scoret 20 mål på sine første 50 kamper. For en uke siden, før «The Classic», rapporterte Tyskland at nordmannen scoret hvert 87,6 minutt i snitt, en rekord blant alle Bundesliga-spillere som har scoret 25 mål eller mer. Og han trenger bare fire skudd på mål for å score. Lewandowski kan heller ikke konkurrere med ham. Den polske forwarden treffer alle 4,3 skuddene og bommer på flere sjanser.

Lewandowski på sin side er definitivt mer erfaren. Han er en fysisk maskin som ikke trenger mye hvile, og det er trygt å anta at han kan holde toppnivået i en sesong eller to. Haaland har definitivt flere underskudd, selv om han selvfølgelig er en fotballspiller som kan ha prestert bedre enn Lewandowski i det siste. Dette kommer med høy risiko. En risiko som den nye klubben må betale mer enn 300 millioner euro for.

You may also like

Leave a Comment