Home » en øy født av ild som glitrer i is

en øy født av ild som glitrer i is

by Peter Østbye

Hvordan kan du være både vulkansk og kald? Island løste denne ligningen. Så snart vi forlater flyplassen Kevlavikmed indikerer tonen enorme lavasletter dekket med et tynt lag med snø… og ingen levende sjel.

Mindre enn en time senere kommer de første kontrastene til Reykjavik, hjem til en tredjedel av Islands 360 000 mennesker. Hovedstaden er fornøyd med sine fargerike trehus, sin katedral Hallgrimskirkja alt i betong og pubene som har bilder av sangeren Bjorket uslåelig islandsk ikon.

Mellom de typiske hatte- og genserbutikkene oppdager vi Vesturgata, Reykjaviks største handlegate Kirsebærtreet, et kooperativ som samler ti kreative kvinner. Butikken din er en fin oversikt Design, mote og dekorasjonstalenter i landet.

Reykjavik er imidlertid en hovedstad med bare 120 000 innbyggere hvilken vitalitet, spesielt kulturell
! Vi vil nevne Fine Arts Museum, skapt av Si eller, mer original, den Fallologisk museum
: Sigurður Hjartarson, grunnleggeren, identifiserte de mannlige kjønnsorganene til alle islandske pattedyr i ampuller med formalin. Med den kloke presisjonen ved inngangen: de ble tatt fra døde dyr.

Fantastiske rom

Mest La oss gå tilbake til våre flotte oppkvikkende områder. De kan beundres på ni minutter ved å gå til den nye attraksjonen, Fly Over Island, som allerede finnes i kanadiske (i Vancouver) og amerikanske (i Las Vegas) versjoner. Denne toppmoderne teknologien gir besøkende følelsen av å (praktisk talt) gli over Islands mest kjente isbreer, fjorder og landskap… foran en 20 meter lang sfærisk skjerm.

Så snart vi er tilbake, omfavner vi naturen, den virkelige. en fortryllelse. Vi vil huske Seljalandsfosset praktfullt isfall, Reynisfjaraden vakreste svarte sandstranden på Island Skogafossen spektakulær 60 meter høy foss.

Vi vil fortsette l’Eyjafjallajökull og du vil tro at den er veldig liten, denne vulkanen hvis utbrudd i april 2010 lammet europeisk flytrafikk i fem dager. Du vil komme over tette ponnier med vinterhår. Vi tar imot hytter for ensomme kontemplative. Vi vil misunne dem. Vi vil si det Dette landet er definitivt ulikt alle andre. Vi lover å komme tilbake.

Vi likte det. De store bevarte rommene, den lyse og pastellfargede himmelen, islendingenes velkomst, den ferske fisken, de varme kildene.

Vi likte det mindre. De svært korte vinterdagene og fremfor alt levekostnadene (for å oppsummere, det teller dobbelt så mye som i Frankrike å kunne spise).

Det nye paradiset på jorden heter Sky Lagoon

Sky Lagoon åpnet i mai 2021 den nye geotermiske lagunen ligger bare noen få kilometer fra sentrum av Reykjavik. Kjennere vil fortelle deg at det er enda bedre enn det Blå lagune som allerede var et paradis på jorden. Samme prinsipp: her er vi i et varmt bad. varmt som faen Akkurat varm nok. Med noen fordeler som følger med det: en arkitektur inspirert av tradisjonelle islandske torvhus en fantastisk utsikt over Atlanterhavet (med, i det fjerne, presidentens bolig).

Tiden står stille mens du svømmer i dette enorme 70-meters evighetsbassenget, hvor himmelen og vannet omslutter deg i tåke. Det er et av høydepunktene på Island, sine varme og miljøvennlige bad som inviterer til avslapning og til og med en form for meditasjon.

Som vikingene

Vi kan gå til… himmel lagune for et enkelt bad (6 990 islandske kroner eller rundt € 50) eller velg syv-trinns ritualet (23 990 islandske kroner eller minst rundt € 166) som blant annet inkluderer en fantastisk badstue med et stort panorama karnappvindu, en havsaltskrubb, passering gjennom en veldig fin kald tåke og, for de modige et hopp i det iskalde vannet. Det ser ut til at det var slik vikingene pisket blodet sitt. Men usikker på om de da hadde tilgang til de klassiske røkelakseplankene eller, mer delikat, til røye, kornbrød og skyr, den islandske cottage cheese.

Islandsk gastronomi fortjener å bli kjent. For fisken, men også lammet, suppene og til og med grønnsakene og fruktene (inkludert bananer!) dyrket lokalt sofistikerte drivhussystemer som varmes opp med geotermisk energi for å slippe å importere alt.

Sky Lagoon, 44-48, Vesturvör i Kopavogur. skylagoon.com

Å øve

Hvordan komme seg dit?

Et lavprisselskap grunnlagt i slutten av 2019 av Birgir Jónsson (som også er trommeslager for metalbandet Bastarður!), PLAY tilbyr fire flyvninger per uke (mandag, torsdag, fredag ​​og søndag). Roissy-Charles de Gaulle og den internasjonale flyplassen til Keflavik. Tilkoblingen leveres av en 192-seters, enkeltklasse A321neo (merk at benavstand, kjent som tonehøyde i flyselskapssjargong, er betydelig!). Billetter fra €200 tur/retur.
flyplay.com.

når du skal dra

Island er vakkert når som helst på året. Om vinteren er klimaet hardt og kaldt med hyppig vind og kraftige snøstormer. Men hvis du er heldig kan du se nordlys på denne tiden av året. Turgåere foretrekker sommer med temperaturer rundt 15 til 20°C (aldri mer enn 25°C) og lengre dager.

Hvor skal vi spise?

Restaurant Jörgensen Bar & Kitchen, 120, Laugarvegur, distrikt 101 (historisk sentrum) i Reykjavik. www.jorgensenkitchen.com

Restaurant Monkeys, 28-30, Klapparstígur, distrikt 101 i Reykjavik. monkeys.is

Eller sove?

Stort hotell2, Seljavegur, distrikt 101 i Reykjavik.

You may also like

Leave a Comment