Home » En polsk politimann reddet en norsk statsborger i Kroatia

En polsk politimann reddet en norsk statsborger i Kroatia

by Erlend Loe

Hendelsen skjedde i Biograd, Kroatia. Sersjant St. Piotr Filar fra provinspolitiets hovedkvarter i Kraków, den ble delegert til Kroatia På fritiden dro han på morgenjoggen.

«I området ved stranden svarte han på et rop om hjelp fra en 20 år gammel norsk statsborger som ble prøvd av en 22 år gammel kroatisk statsborger for å voldta henne mens han fysisk krenket hennes integritet» – understreket inspektør Mariusz Ciarka.

– Gjerningsmannen ble arrestert og gjenkjent av både den fornærmede og vår politimann da han ble introdusert, la en talsmann for politihovedkvarteret til.

Fra og med 1. juli er polske politifolk på vakt på den kroatiske Adriaterhavskysten og i feriesteder ved Svartehavet i Bulgarien. Som en del av tjenesten bistår politifolk kroatiske og bulgarske politifolk med å utføre oppgaver – hovedsakelig av patruljeintervensjonskarakter. De kjører også dokumentsjekker for sjåfører og deres kjøretøy, samt edruelighetskontroller. Polske politifolk tjenestegjør også ved Info Points, hvor de gir turister nødvendig informasjon.

I år er det totalt fjorten offiserer i Kroatia og Bulgaria, inkludert to politikvinner. De representerer følgende garnisoner: hovedstaden, Schlesien, Lillepolen, Warmia og Mazuria, Stor-Polen, Lubuski, Mazovia og Podkarpacie.

You may also like

Leave a Comment