Home » En rennende nese kan komme tilbake med hikke. Tyskland advarer

En rennende nese kan komme tilbake med hikke. Tyskland advarer

by Gunnar Garfors

Flere europeiske land, ledet av Tyskland, advarte sine innbyggere mot å installere bud for det kommende verdensmesterskapet i 2022 i Qatar. Bruken av dem utgjør en trussel mot personvernet ditt.

VM 2022 i Qatar er rett rundt hjørnet. Selv om arrangementet har skapt mye kontrovers fra start og tvil oppstår først noen dager før start, vil det garantert være mange fans der. Europeiske land advarer sine innbyggere om visse mobilapplikasjoner.

Farlige apper for verdensmesterskapet i 2022

Advarselen kom blant annet fra Tyskland. Ifølge dem er appene Ehteraz og Hayya en trussel mot brukernes personvern. Erklæringen sier at den imidlertid samler inn informasjon om telefonnumrene vi ringer til. Den andre lar derimot ikke enheten sove og samler inn informasjon som sannsynligvis vil bli sendt til eksterne servere.

Tyskerne hevder at hvis det er helt nødvendig å installere en av applikasjonene, er det best å gjøre det på en annen telefon som vi ikke bruker hver dag. Lignende advarsler har blitt sendt ut av Frankrike og Norge.

Det er en reell mulighet for at besøkende til Qatar, spesielt sårbare grupper, kan bli gjenstand for overvåking av Qatarske myndigheter.

– skrev nordmennene.

Franskmennene advarer på sin side sine innbyggere om å være spesielt forsiktige når de tar bilder og videoer. Hvis appene er nødvendige, anbefaler de å installere dem rett før du flyr til Qatar og fjerne dem umiddelbart på vei tilbake.

Eksperter anslår at rundt 1,5 millioner utenlandske fans vil komme til Qatar. Regjeringen der ba alle om å installere Hayya-appen. De som besøker medisinske institusjoner, må på sin side installere Ehteraz-applikasjonen. Begge er allerede klassifisert som spionprogrammer fordi de samler inn detaljerte data om brukere.

Utseende: Qatar World Cup 2022. Hvor og hvordan se gratis?

Utseende: De spådde vinneren av verdensmesterskapet. Du hadde rett de tre siste gangene

Bildeopphavsrett: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Tekstkilde: Politico

You may also like

Leave a Comment