Home » En sensasjon i finalen i Tokyo. Ødeleggeren til Świątek var ustoppelig

En sensasjon i finalen i Tokyo. Ødeleggeren til Świątek var ustoppelig

by Erlend Loe


PAP/EPA / FRANCK ROBICHON / På bildet: Weronika Kudermetowa

Rafał Smolinski


Vinneren av WTA 500-konkurransen på harde baner i Tokyo ble offentliggjort søndag. Tittelen ble vunnet av Weronika Kudermetowa, som eliminerte Iga Świątek for noen dager siden.

Weronika Kudermetowa (WTA 19) og Jessica Pegula (WTA 4) møtte hverandre i finalen i Toray Pan Pacific Open Tennis 2023-konkurransen på søndag. Amerikaneren var favoritt, men russeren vant hele kampen 7:5, 6:1 og ble ny mester i turneringen i Tokyo.

26-åringen fra Kazan startet kampen sterkt. Hun klarte enkelt pause i den andre kampen og tok deretter en 3-0 ledelse. Pegula utlignet til 3-0, og deretter kontrollerte begge kvinnene serven. Dette endret seg i den 12. kampen da russeren brukte det andre settpunktet på den amerikanske tennisspillerens serve.

I den andre kampen dominerte russeren handlingen på banen fullstendig. Hun skjøt raskt til 3-0 og ble ikke lenger overrasket. I den sjette kampen la hun til en pause og avsluttet den 84-minutters kampen med det tredje matchpoenget.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsportcie: Ta en nærmere titt. Hun stjal showet i sentrum

– Jeg er veldig glad for det har ikke vært en lett tid for meg den siste tiden. Jeg hadde en veldig vanskelig tid. Men nå er jeg veldig glad. «Jeg har fått mye motivasjon for de neste ukene,» sa Kudermetowa under dekorasjonsseremonien.

I de seks turneringene så langt (regnet fra Wimbledon 2023) har russeren kun vunnet tre kamper. I mellomtiden vant hun fem seire i Tokyo, to av dem over topp-fem konkurrenter. Først eliminerte hun Iga Świątek, den nåværende andreplassen i WTA-rangeringen, i kvartfinalen. Så i finalen viste hun seg å være bedre enn den nåværende fjerde racketen i verden.

For Kudermetowa er det det andre trofeet i hovedserien. Hun likte den første av disse i 2021 på den amerikanske grønne sanden i Charleston, også på et WTA 500-arrangement. Suksess i Tokyo ville tillate russeren å rykke opp til 16. plass på WTA-rankingen.

Pegula klarte ikke å vinne sitt fjerde mesterskap på kvinnetouren, men kan være fornøyd med uken hun tilbrakte i Tokyo. Amerikaneren samlet flere poeng og sikret seg retten til å delta i den prestisjetunge WTA Finals 2023-turneringen, som arrangeres i månedsskiftet oktober og november i Cancun, Mexico.

Det var også en overraskelse i doublefinalen. Ulrikke Eikeri og Ingrid Neel vant tittelen, og beseiret det japanske paret Eri Hozumi og Makoto Ninomiya 3-6, 7-5, 10-5. Nordmennene og esterne var ett skritt unna tap, men forsvarte to mesterskapspoeng i den 10. kampen i andre sett. Til slutt vant de kampen etter en stor tiebreaker for å ta sin andre tittel for sesongen. Tidligere var de best på gress i Nottingham.

Toray Pan Pacific Open TennisTokyo, Japan)
WTA 500, hard court, premiepott på PLN 780,6 tusen dollar
søndag 1. oktober

Individuell finale: :

Weronika Kudermetowa (8) – Jessica Pegula (USA, 2) 7:5, 6:1

Dobbel finale: :

Ulrikke Eikeri (Norge) / Ingrid Neel (Estland) – Eri Hozumi (Japan) / Makoto Ninomiya (Japan) 3:6, 7:5, 10-5

Les også:
Dobbelt lykke for den polske tennisspilleren. Her er motstanderen hennes i Beijing
Fręch ble med Świątek og Linette. Uflaks for hennes rival
Se WTA Tour-kamper med Iga Świątek, Magda Linette og andre toppspillere online på CANAL+ (sponset lenke)

You may also like

Leave a Comment