Home » en syrisk tenåring dømt til fem års fengsel for et planlagt angrep

en syrisk tenåring dømt til fem års fengsel for et planlagt angrep

by Thure Lindhardt

Det norske rettsvesenet har dømt en 16 år gammel syrisk tenåring til fem års fengsel, inkludert to år for å ha forberedt et angrep i det skandinaviske landet og lovet troskap til jihadistgruppen Den islamske staten (IS).

«Retten er ikke i tvil om at X til tross for sin unge alder tok en bevisst beslutning om å begå en terrorhandling, selv om planene ikke var blitt realisert i et konkret prosjekt.“, anslo Oslo domstol i en dom mottatt av AFP onsdag 30. juni.

Ankom det nordiske kongeriket som en del av familiegjenforening i 2018, ble tenåringen, hvis identitet ikke kan offentliggjøres på grunn av sin unge alder, arrestert i den norske hovedstaden i begynnelsen av februar. Aktoratet anklaget ham for å ha forberedt et angrep på et ukjent mål og for å ha deltatt i en terrorgruppe.

Den unge syreren hadde hovedsakelig lastet ned instruksjoner for å lage eksplosiver og gift. Nikotinbasert gift ble også funnet i hjemmet hans. Han hadde også distribuert IS-propagandamateriale, handlet på islamistiske digitale plattformer og overført 1.390 kroner (136 euro) til en radikal side. Tenåringen hevdet sin uskyld, forsvaret stolte på enkel nysgjerrighet og skryt.

«Retten mener at meldingene skrevet av X (…) kombinert med nedlastede dokumenter, internettforskning og fysiske forberedelser klart viser at X gikk lenger enn (bare å fremme) tanken om en terrorhandling.«, understreket dommerne i sin dom tirsdag kveld. «Siden X bare var ett år eldre enn den kriminelle lavalder, finner retten det berettiget å fastsette den betingede delen (av straffen) til tre år.«La til de tre dommerne. Aktor beordret åtte års fengsel, hvorav fire ble stengt.

You may also like

Leave a Comment