Home » En tidligere skihopper som har vært etterlyst i fem måneder er død

En tidligere skihopper som har vært etterlyst i fem måneder er død

by Erlend Loe

10. mars kunngjorde det tsjekkiske skiforbundet den tragiske nyheten til verden. Eks-skihopperen Antonin Hajek, som har vært etterlyst i fem måneder, er død.

Tsjekkeren vakte først oppsikt med sitt resultat i junior-VM i 2004, da han klødde på pallen på fjerdeplass. Konkurrenten hadde mye potensial, men klarte aldri å komme seg til topp tre i verdenscupkonkurransen.

SE OGSÅ: Hva gjør Gregor Schlierenzauer i dag? Veltalende ord fra en hoppelegende

Den tsjekkiske rekorden for lengden på hoppet hans har ikke blitt slått den dag i dag. Hajek fløy 236 meter under skiflyging-VM 2010 i Planica. Denne distansen var bare tre meter kortere enn den daværende verdensrekorden satt i 2005 av norske Bjørn Einar Romoeren i samme bakke.

Hopperen representerte landet sitt to ganger ved de olympiske leker – i 2010 i Vancouver og fire år senere i Sotsji. Han deltok også i to nordiske verdensmesterskap på ski og fire verdensmesterskap i skiflyging.

Etter å ha avsluttet sin profesjonelle karriere i 2015, begynte han å trene unge hoppere. Han trente også landslaget i 2018-2022, og jobbet for både dame- og herrelandslaget. De siste ledetrådene om hvor tsjekkerne befant seg var i Malaysia. På grunn av den pågående etterforskningen ønsket ikke tjenestene å gi mye informasjon til media. Hopperen døde i en alder av 36 år.

Utenriksdepartementet, Polsat Sport

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment