Home » En trist dag for polsk sprangridning. Det bør ikke skje

En trist dag for polsk sprangridning. Det bør ikke skje

by Gunnar Garfors


WP SportoweFakty / Kacper Kolenda / På bildet: Kinga Rajda

Arkadiusz Dudziak


I Willingen går polakkene glipp av dagens viktigste begivenhet. Det er en stor oppgave. Og fremtiden er dessverre ikke rosenrød.

Det blir ingen polakker på mixed team-konkurransen i Willingen. Dessverre var det ikke mulig å finne to kvinner som skulle starte i konkurransen på søndag. Det er et trist syn, selv om det dessverre begynner å bli normen.

Kun 8 lag starter i blandet lagkonkurranse på søndag. Inkludert Romania. Det kommer sikkert flere, men samtidig pågår det junior-VM, som har «tatt unna» mange skihoppere, spesielt blant kvinnene, som til og med er i toppen av verdenscupkonkurransene i hopp.

Ifølge PZN vil ikke polske kvinner være i Willingen av helsemessige årsaker. Og det beviser det triste bildet av vår kvinnekonkurranse. For når våre beste representanter blir syke, har ikke PZN engang noen til å erstatte dem.

SE VIDEOEN: Det ville vært en interessant retur til Polen. «Det er to klubber som står på spill»

Og i en slik situasjon var det ikke lenger mulig å finne selv veldig ambisiøse spillere å hoppe rundt på, og han vant også retten til å spille i VM på livstid (forutsatt at vi slår Romania).

I tillegg til blandet lagkonkurranse er det øvelse og prolog for kvinner og øvelse og prolog for menn.

Kvalifiseringen fredag ​​vil vise om gapet mellom Granerud og Kubacki fortsatt vil være like stort som det var i forrige ukes flykonkurranser på Kulm. Polakken er allerede mer enn 100 poeng bak og må ikke tape for mye hvis han vil tenke på krystallkulen.

Opptil 70 spillere starter i herrekvalifiseringen fordi Tyskland har valgt en landsgruppe. Så det blir ikke lett å bli forfremmet. Seks hvit-røde vil gi sine hopp. I tillegg til Kubacki er dette Jakub Wolny, Aleksander Zniszczoł, Paweł Wąsek, Kamil Stoch og Piotr Żyła.

På den annen side er det ikke nødvendig å spille kvinnekvalifiseringer da 36 spillere har registrert seg. Mange kvinner som tjener poeng i verdenscupen deltar i junior-VM.

Kringkasting av konkurransen for blandede lag vil være tilgjengelig på Metro, Eurosport 1 og Player. Kvalifikasjoner overføres til Eurosport 1 og Player.

Konkurranseplan fredag:

10:00 – Kvinnetrening

Senere – kvinneprolog

12:45 – Trening for menn

16:00 Blandede lagkonkurranse

18:00 Kvalifisering for menn

Fortsett å lese:
Dårlige nyheter fra Willingen. Dette opptaket taler for seg selv
Se skihopping i Pilot WP!

You may also like

Leave a Comment