Home » En ulv funnet død i Bois de Finges i Leukerbad (VS)

En ulv funnet død i Bois de Finges i Leukerbad (VS)

by Thure Lindhardt

Mannen som forsøkte å drepe sin kone i Morges (VD) i 2019 og knivstukket henne to ganger, ble torsdag dømt til syv og et halvt års fengsel. Aktor, som begjærte 14 års fengsel, vil anke.

Dommerne ved kystens tingrett i Nyon fant tiltalte skyldig i drapsforsøk. Du slår ikke en person i nakken med en 19 cm kjøttkniv, kun med den hensikt å skade dem, men for å drepe dem, sa retten i saken.

Ifølge henne er skyldfølelsen i midten av trettiårene spesielt «viktig», da han vet at han hadde knivstukket sin kone, som han hadde vært skilt fra i flere måneder, i nærvær av parets to døtre. Den yngste, da ett år gammel, lå i morens armer og det var «et mirakel at hun ikke ble skadet», sa presidenten for nemnda, Daniel Stoll.

Tiltalte ble også funnet skyldig i grov vold, kvalifiserte trusler og tvang for den fysiske og psykiske volden han hadde påført sin kone i tidligere år.

Ingen utvisning fra Sveits

Selv om disse ulike juridiske kvalifikasjonene ble fulgt, har statsadvokat Marlène Collaud allerede varslet at hun vil anke på grunn av en «for mild» dom. Representanten for statsadvokatembetet ønsker også at kantonretten skal kunne undersøke utvisningen av den 34 år gamle Kosovo fra Sveits, slik hun ba om.

Dommerne i første instans bestemte seg for ikke å utvise ham fordi han har bodd med familien sin i Sveits i lang tid (1999). De ønsket også å «gi ham en sjanse» til å passe på døtrene hans når han kom ut av fengselet.

«Frykt i magen»

Advokaten til kona Coralie Devaud vurderte dommen, i likhet med påtalemyndigheten, som «for lav». For hennes klient er det «veldig vanskelig å høre» at hennes fremtidige eksmann «bare» var syv og et halvt år gammel da han nesten «gjorde sine døtre foreldreløse».

Me Devaud la til at hans klient «levde med frykt i magen og at frykten ikke ville forsvinne med så lite smerte».

På forsvarssiden sa en av tiltaltes to advokater, Loïc Parein, at han var «lettet» over at den «for høye» straffen som statsadvokaten krevde, er blitt redusert. Avgjørelsen til nemnda gir klienten hans «et lite håp», sa han uten å kunne si om han ville anke.

Psykiatrisk ettervern

Trettiåringen, som allerede har sittet rundt to år i fengsel, reiste til sin kones nye hjem i Morges 18. november 2019. I lobbyen til bygningen hadde han slått henne to ganger med en kniv han hadde kjøpt for noen timer siden.

Kvinnen ble alvorlig skadet i nakken med et 15 cm langt kutt og en hånd da hun parerte det andre slaget.

Under høringen tirsdag innrømmet mannen at han ikke orket konas avgang. Han hadde beskrevet seg selv som «en drivende far», både «hatfull» og «desperat».

Rettens president snakket direkte med tiltalte torsdag, og ba ham om å gjennomgå psykiatrisk behandling. «Du har absolutt bedt om unnskyldning, men du har ikke gjort en sjeleransakelse ennå. Det er fortsatt en lang vei å gå, sa han til henne.

Denne artikkelen ble publisert automatisk. Kilde: ats

You may also like

Leave a Comment